Průjezd hlavním tahem mezi Přešticemi a Klatovy znepříjemní uzavírka mostu

03.06.2021 17:29

Řidičům komplikuje cestu uzavírka hlavního tahu od Přeštic do Plzně, která bude trvat 90 dní. Po víkendu se na frekventované silnici uzavře také most v blízkosti obce Červené Poříčí.

Opravy hlavní tah Plzeň - Klatovy_QAP foto (4)

V pondělí 7. června budou zahájeny práce na rekonstrukci mostu č. 27 -085 na silnici I/27 v blízkosti obce Červené Poříčí. "Důvodem pro opravu mostu přes Lhovický potok ležícího na silnici I/27, která je jedním z hlavních tahů na Plzeň, je jeho již nevyhovující stavebně technický stav. Most vykazuje řadu poruch, jako například poškozenou izolaci a degradaci betonu konstrukce. Z toho důvodu bylo rozhodnuto o jeho kompletní rekonstrukci. Během stavebních úprav dojde k úplné demolici stávajícího mostu," uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Na stejném místě pak bude vybudován most nový. "Nosná konstrukce nového mostu bude tvořena monolitickým dvoupolovým uzavřeným železobetonovým rámem. Samotný most pak bude oproti tomu stávajícímu také rozšířen. Součástí stavby je dále i úprava odbočovacího místa na místní účelovou komunikaci," dodal Adam Koloušek.

Stavba bude prováděna za úplné uzavírky a veškerá doprava bude vedena po provizorní dvoupruhové komunikaci v bezprostřední blízkosti místa stavby. "Nový most plánujeme uvést do provozu do 135 kalendářních dnů," doplnil Adam Koloušek.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24