QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidič doplatil na rychlou jízdu. Na mokré silnici dostal smyk

10.12.2019 7:25     10.12.2019 10:31

Vážná nehoda v noci zastavila provoz na silnici mezi Horšovským Týnem a Meclovem. Zasahovat musel vrtulník. Řidič skončil s těžkými zraněními v nemocnici.

1

Osobní auto havarovalo v noci na dnešek na silnici mezi Meclovem a Horšovským Týnem na Domažlicku.

Havárie má velmi vážné následky. Muže s těžkými zraněními transportoval do fakultní nemocnice v Plzni vrtulník. "Hasiči museli použít vyprošťovací zařízení. Komunikace musela být po dobu zásahu uzavřena,“ uvádí mluvčí Hasičského záchranného sboru Petr Poncar.

"Řidič neznámé totožnosti, který řídil osobní automobil Peugeot 206, jel ve směru od obce Meclov na  Horšovský Týn, nepřizpůsobil rychlost zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možné předvídat. Po projetí mírné levotočivé zatáčky dostal na mokré vozovce s vozidlem smyk a vjel do protisměru. Dále do silničního příkopu, kde narazil do dopravní značky, přetočil se přes střechu a pak narazil do listnatého stromu, který přerazil. Poté zůstal s vozidlem na pravém boku v silničním příkopu zaklíněn ve vozidle," popisuje nehodu policejní mluvčí Dagmar Brožová. 

Kvůli vážnému zranění řidiče nemohli policisté provést dechou zkoušku  na alkohol. "Byl zajištěn odběr krve a moči v nemocnici. Škoda na vozidle Peugeot 206 byla vyčíslena na 20 tisíc korun, na dopravní značce vznikla škoda ve výši 8 tisíc korun, na listnatém stromu 2 tisíce korun. Dopravní nehodu dále šetří a totožnost řidiče zjišťují domažličtí dopravní policisté," uzavírá mluvčí.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24