QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rušný víkend strážníků: Podivín válející sudy, pirát silnic i dopadení hledaného

24.02.2020 11:54

Městské policisty zaměstnal mimo jiné opilec za volantem, který po riskantní jízdě najel na středový ostrůvek kruhového objezdu na Slovanech. Podivnému muži ležícímu v Pražské ulici hlídka zavolala sanitku.

DSC04888

Přímo z baru ve Františkánské ulici v Plzni putoval v noci ze soboty 22. února na neděli 23. února hledaný Slovák. "Městská policistka ve svém volnu informovala krátce po sobotní půlnoci kolegy o přítomnosti hledané osoby v baru ve Františkánské ulici. Hlídka zjistila, že jde o muže v pátrání Policie Slovenské republiky, který má nastoupit do výkonu trestu. Strážníci v baru 30letého cizince zajistili a k dalším úkonům ho odvezli rovnou na policejní oddělení,“ uvádí mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová.

V noci ze soboty na neděli dále zastavila hlídka ve Francouzské ulici řidiče Audi. Ten předtím velmi nebezpečně projížděl křižovatkou Sladkovského a Koterovské ulice. "Strážníci podezřelé vozidlo uviděli u kruhového objezdu, ze kterého vyjelo do Francouzské ulice. Styl a způsob jízdy odpovídal jízdě řidiče pod vlivem alkoholu. Opakovaně přejížděl do protisměru, následně nezvládl řízení, najel na středový ostrůvek, kde si prorazil přední i zadní pneumatiku. Za volantem seděl 27 letý muž.  Ten při kontrole přiznal požití alkoholu, což následně potvrdila i dechová zkouška," dodává mluvčí s tím, že přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu ukázal 2,21 promile.

V neděli časně ráno vyjela hlídka prověřit oznámení o ležícím muži u garáží v Pražské ulici. "Muž, kterého na místě nalezla, se choval velmi podivně. Viděl bludy a osoby, které tam vůbec nebyly, nebyl schopný souvisle komunikovat. Střídaly se u něj návaly agrese a plačtivosti, přičemž pak na zemi válel sudy. Dechovou zkouškou byla zjištěna hladina alkoholu 1,3 promile,“ popisuje událost Jana Pužmanová. Přivolaní záchranáři podivína převezli ho do nemocnice.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24