S autem havarovali hned dvakrát po sobě. Řidič i spolujezdec byli opilí

01.05.2022 22:25

V havarovaném autě cestovali dva mladí muži, oba pod vlivem alkoholu. S vozem havarovali hned dvakrát po sobě, podruhé se auto přetočilo na střechu.

záchlumí 1
záchlumí 1záchmlumí

K něhodě došlo v neděli večer na Tachovsku, v Záchlumí ve směru na Cebiv. Oba muži byli podle mluvčí záchranné služby převezeni s lehčím zraněním do nemocnice v Plzni.

"Zatím neustanovený řidič s neustanoveným spolujedoucím havarovali s vozem Citroën hned 2x. První dopravní nehoda se stala cca 200 metrů před obcí Záchlumí ve směru od Stříbra. Při projetí zatáčky nezvládl řidič řízení a havaroval s vozem mimo komunikaci," popisuje mluvčí policie Veronika Hokrová.

Následně ale řidič se spolujezdcem jeli obcí dále. "Obcí projeli, odbočili k obci Cebiv a cca 200-300 metrů za obcí Záchlumí došlo ke druhé dopravní nehodě. Dle prvotních informací z místa se měl řidic po projetí zatáčky s vozem dostat do neřízeneho smyku a havarovat mimo vozovku, kde se převrátilo vozidlo na střechu," dodává Hokrová.

Zatím není jasné, který ze dvou mužů řídil. "Policisté šetří veškeré okolnosti a pracují na ustanovení řidiče havarovaného vozidla. S největší pravděpodobností k oběma nehodám došlo vlivem nepřiměřené rychlosti a vlivem požitého alkoholu. Dechová zkouška byla u obou cizinců pozitivní," říká tisková mluvčí policie s tím, že jeden z mužů nadýchal 1,3 promile alokoholu, druhý muž dokonce přes 2 promile.

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24