QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Série dopravních nehod na Klatovsku! Silnice 22/I je uzavřená

24.11.2021 8:30     24.11.2021 12:30

Mezi obcí Zavlekov a Klatovy na silnici I/22 evidují záchranné složky současně tři dopravní nehody. Doprava je v místě řízena kyvadlově. Pro havarovanou cisternu byl potřeba specializovaný odtah.

Nehody na Klatovsku_HZSPK_2
Nehody na Klatovsku_HZSPK_2Nehody na Klatovsku_HZSPK_5Nehody na Klatovsku_HZSPKNehody na Klatovsku_HZSPK_4Nehody na Klatovsku_HZSPK_3

Na Klatovsku došlo před sedmou hodinou ráno k několika dopravním nehodám.

Aktuálně záchranné složky na místě řeší tři dopravní nehody nedaleko od sebe. Všechny na komunikaci I/22 u Zavlekova a Pláničky.

První dopravní nehoda se stala těsně za obcí Zavlekov, odkud byla letecky transportována žena ročník 1974 na urgentní příjem FN Plzeň s těžkým zraněním, ale při vědomí.

Další nehoda se stala u Zavlekova před odbočkou, kde se střetlo osobní auto s cisternou s mlékem. Z místa byl transportován muž ročník 1991 s lehkým zraněním do Klatovské nemocnice.

„U Zavlekova jsme vyprostili jednu osobu, která byla předána záchranářům. Komunikace je aktuálně neprůjezdná,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar s tím, že cisterna je na místě napříč silnicí a komunikace bude dlouhodobě uzavřená. Cisterna má poškozenou nápravu a bude potřeba specializovaný odtah.

Poslední dopravní nehoda se stala asi 500 metrů od druhé, kde ke zranění osob nedošlo.

Za příčinu nehod je považována mlha a kluzká vozovka, která na místě byla v době, kdy k nehodám došlo. Doprava je na místě řízena kyvadlově.

 

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24