QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silnice mezi Bílou Horou a obcí Zruč-Senec se otevře po víkendu

12.09.2021 12:39

Rekonstrukce komunikace č. II/231 za Bílou Horou, která komplikovala život řidičům se chýlí ke konci. Uzavírka zde trvá do neděle 12. září, silnice má být v provozu od pondělí.

silnice mezi bilou horou a zručí foto QAP
silnice mezi bilou horou a zručí foto QAPsilnice mezi bilou horou a zručí foto QAP_czzruč senec

Silnice spojující Bílou Horu s obcí Zruč se po rekonstrukci otevře nakonec v pondělí 13. září. QAPu to potvrdili dělníci, kteří ještě během neděle 12. září provádějí na místě dokončovací práce.

Původně se mluvilo o dřívějším zprovoznění, optimistická verze byla sobota 11. září. "Práce postupují dle harmonogramu, tedy platí termín neděle 12. 9. 2021. Je možné, že dojde k drobné úpravě a silnice bude zprovozněna již v sobotu 11. 9. 2021," řekl QAPu na konci srpna koordinátor dopravních opatření města Plzně Václav Lacyk. To se ale nakonec nestalo.

Práce na silnici č. II/231, která spojuje Bílou Horu s obcí Zruč-Senec, začaly na konci června.

Celková délka rekonstruovaného úseku je 1,710 kilometru. "Součástí jsou úpravy sjezdů na přilehlé pozemky, terénní úpravy, zemní práce, opěrné zdi, svodidla, kácení mimo lesa, nové trubky pro optické kabely, sanace podloží, rozšíření komunikace a další,“ uvedl již dříve Václav Lacyk.

 

Foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24