Silnici u Plas uzavřela vážná nehoda, na místo letěl vrtulník - FOTKY

06.02.2020 21:03     07.02.2020 8:33

K vážné nehodě došlo před dvacátou hodinou na severním Plzeňsku u Plas. Silnice musela být zcela uzavřena. Na místě zasahovaly složky IZS i vrtulník letecké záchranné služby.

333
333222111

Nehoda se stala u Plas v serpentinách ve směru na Rybnici. Podle dostupných informací se zde čelně střetl kamion s osobním autem. Současně došlo ještě k další nehodě.

"Policisté jsou na místě, silnice mezi Plasy a Rybnicí je oboustranně uzavřena. Objízdná trasa vede přes Oboru a Nebřežiny, a to zatím jen pro osobní dopravu. Z osobního vozidla jsou zraněny 4 osoby, u řidiče vzhledem ke zranění nebyla možná dechová zkouška. Řidič kamionu, ročník narození 1990, je podle prvních informací nezraněn, dechová zkouška u něj byla negativní. Příčina nehody je v šetření," uvedla vzápětí po nehodě Martina Korandová, tisková mluvčí policie.

Dvě osoby transportoval do nemocnice vrtulník. "Leteckou záchrannou službou byli transportováni muž ročník narození 1968 s těžkým zraněním na Emergency fakultní nemocnice Lochotín a žena (1984) na urgentní příjem fakultní nemonice se středně těžkým zraněním," upřesnil operátor ze záchranné služby.

Sanitka převezla do nemocnice na Lochotín další dvě osoby mladší 18 let se středně těžkým zraněním.

"Řidič, ročník 1990, jel s nákladním automobilem s přívěsem ve směru od obce Plasy na obec Kaznějov. Mezi těmito obcemi objížděl jinou dopravní nehodu. K té došlo v 19:38 hodin, kdy jel řidič osobního vozu Ford Mondeo ve směru od Plas na Kaznějov, když z protisměru ze zatáčky vyjel dosud neustanovený nákladní automobil a střetl se s levou boční stranou vozidla Ford Mondeo. Řidič tohoto nákladního automobilu z místa dopravní nehody odjel, aniž by celou věc nahlásil policistům. Při objíždění osobního vozidla Ford Mondeo, vyjel v protisměru řidič vozidla Hyunday Tucson, ročník 1968 a s nákladním vozidlem se čelně střetl. V osobním vozu cestovali další tři osoby, ročníky 1984, 2008, 2004. Alkohol na místě vyloučen dechovou zkouškou u řidiče nákladního auta, u řidiče osobního vozu nařízen odběr krve," popsala v pátek popsala průběh události policejní mluvčí Ivana Jelínková s tím, že vyšetřování stále pokračuje.

FOTO: HZS PK

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24