Špičák o víkendu spouští lanovku, otevře se bikepark s novými skoky

13.05.2021 13:52

Šumavský  Špičák spustí nejen lanovku. Otevře se i celý bikepark, kde je dokončena modernizace oblíbeného trailu „Black Friday. Vyjet můžete k rozhledně, která už je od minulého víkendu otevřena.

bikepark foto spicak

Lanovka, rozhledna, půjčovna a další služby na Špičáku jsou jak o tomto víkendu, tak dalších květnových víkendech otevřeny od 10,00 do 16 hodin (dle podmínek stanovených správou CHKO, areál smí otevřít každodenní provoz až od 15.6., od června se pak díky uvolnění podmínek CHKO prodlužuje i provozní doba). Jízda lanovkou k rozhledně je možná pro pěší turisty i s jakýmkoli bicyklem, kočárkem, a dokonce i paraglidingem.

Občerstvení bude opět otevřeno jak u rozhledny na vrcholu Špičáku, tak v dolní části areálu mezi chatami Blaženka a Hanička formou výdejového okénka. Až to bude povolené (od 17. května) otevře Špičák i zahrádky u jednotlivých občerstvení.

Spicak lanovka leto foto Spicak

Otevírá se i bikepark včetně bikové školy s novými skoky a zatáčkami

„Evidovali jsme desítky dotazů, kdy už konečně otevřeme bikepark, tak věřím, že nás ani bikery víkendové počasí nezklame a po dlouhé době se u nás bude moci zase pořádně sportovat. Bikovou školu kvůli proticovidovým opatřením provozujeme v režimu 1 instruktor plus 1 žák. Jinak žádná jiná omezení mimo obecně platná vládní opatření nezavádíme,“ říká vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák Jan Kasík.  

Bikepark nabídne hned první den všech 6 hlavních tratí různé náročnosti od hobby až po profi kategorie jezdců. Letos byla mj. po třech letech dokončena modernizace oblíbeného trailu „Black Friday“, tentokrát v jeho dolním úseku. „Bikery tam čekají nové atraktivní zatáčky a skoky,“ dodal Jan Kasík.     

Bikeři budou moci stejně jako zájemci o elektrokola či horská kola využít půjčovnu areálu. Mimo speciálů určených ať už pro downhill nebo jízdu v horském terénu zde mají k dispozici veškeré vybavení včetně přileb nebo chráničů. V dolní části u lanovky bude hned první den pro ně připraveno i nafukovací doskočiště.

Novinkou letošní letní sezony je online nákup jízdenek, kurzů a dalších služeb.  „Možností online nákupu všech služeb a sortimentu přes náš e-shop jsme spojili příjemné s užitečným. Tedy anticovidová opatření, ale jednoznačně i trend doby, který naši návštěvníci preferují,“ uvedl Jan Kasík.       

foto: Ski&Bike Špičák

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24