QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Starý Plzenec nabídne bohatý vánoční program! Chybět nebude ani živý betlém

14.12.2018 10:09

Starý Plzenec přinese celou řadu vánočních akcí. Připravený bude i tradiční živý betlém, mimořádné zpřístupnění chystá hrad Radyně a svézt se budete moct na Plzenecké železnici...

_MG_4721

Starý Plzenec už také dýchá adventní atmosférou. Ve vánoční době nabídne hned několik akcí, na které se můžete vydat. Ani v letošním roce nebude chybět živý betlém.

Ještě před Štědrým dnem ovšem chystá spolek "Staroplzenecké varhany“ opět po roce "Rybovku“, která zazní z kůru kostela Narození P. Marie na Malé Straně v pátek 21. prosince od 18 hodin. Výtěžek dobrovolného vstupného z tohoto koncertu poputuje na dostavbu varhanního nástroje v kostele na Malé straně, která se už pomalu blíží ke svému dokončení.

Na Štědrý den se budou konat 12 hodin Vánoční jízdy Plzenecké železnice. Ty budou pokračovat i 25. a 26. prosince a na Silvestra vždy od 12 hodin.

Na 24. prosince je připravený tradiční Staroplzenecký živý betlém u kostela sv. J. Křtitele na Masarykově náměstí. Začátek představení je ve 14 hodin.

Program připravil také hrad Radyně, který láká na speciální vánoční prohlídky. "Nenechte si ujít mimořádné zpřístupnění hradu Radyně o vánočních svátcích. Úžasné odpoledne se uskuteční 25. - 26. prosince 2018 od 14 do 16 hodin," láká správa hradu. vstupné je 50 korun pro dospělé, zlevněné vyjde na 30 korun. Chybět nebude ani teplý čaj a malá koleda.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24