Strašidelný les i odpoledne na Senečáku! Skauti chystají sérii akcí pro děti

06.09.2019 8:56

Skauti připravili na začátek září celou sérii akcí pro děti v Plzni. Hned na několika místech se konají nejrůznější zábavná odpoledne a soutěže. Kam s dětmi vyrazíte?

Lanové překážky, chůzi po laně, střelbu z luku, trampolínu, koloběžky nebo nevšední rukodělné aktivity – to a mnohem více si budou moci vyzkoušet děti, ale i jejich rodiče, v první polovině září. Skauti postaví různá stanoviště po celém městě, na kterých umožní stovkám Plzeňanů nahlédnout pod pokličku skautského programu.

"Aktivity pod společným názvem Skauti dětem se na jednotlivých stanovištích často liší, podle toho, jaký program je typický pro oddíl či skautské středisko, které stanoviště připravuje. Tím také ukazujeme dětem i jejich rodičům, že program ve skautu je velmi pestrý,“ upřesňuje předseda plzeňských skautů Jaroslav Liška.

Děti se budou moci naučit základní dovednosti v jízdě na lodi pod dohledem zkušených vodních skautů, na Doubravce si vyzkouší střelbu z luku, jinde je zas čeká například trampolína či koloběžky. Mohou si i otestovat svoji odvahu, a to hned na dvou místech Plzně ve Strašidelném lese.

"Často vidíme, jak dětská hřiště zejí prázdnotou, protože děti tráví svůj volný čas doma. Chybí jim pohyb, socializace, a přirozené poznávání světa a přírody okolo nich. Ve skautu děti tráví čas aktivně, často jezdí do přírody a poznávají nové přátele nejen mezi vrstevníky, ale také mezi vedoucími, kteří jsou pro ně přirozenou autoritou,“ vysvětluje Liška.

Skauti dětem je společný název pro akce, které organizují junáci z Plzně s cílem umožnit veřejnosti zažít na vlastní kůži skautský program. Jednotlivé aktivity jsou připravovány skautskými oddíly, které mají v daném okolí své klubovny. Junák– český skaut v současné době sdružuje více než 60 000 dětí a dospělých. Jejich počet narůstá čím dál tím rychleji i v Plzni, kde skautuje necelých 1900 lidí všech věkových kategorií.

Program:

Skauti dětem

Kde: Park Homolka (Slovany)

Kdy: pátek 6. září (14-18 hod)

Strašidelný les

Kde: Park Homolka (Slovany)

Kdy: pátek 6. září (19:30-21 hod)

Skautské odpoledne na Senečáku

Kde: Klubovny u Seneckého rybníka

Kdy: sobota 7. září (14-18 hod)

Tajemství zapadlého dvorku

Kde: Plachého 6

Kdy: čtvrtek 12. září (16-18 hod)

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24