QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Svatební korzování! O svatební veletrh v Plzni byl obrovský zájem - FOTKY

19.01.2020 17:02

Svatební šaty, dorty a dortíky, květiny, prstýnky…to vše bylo k vidění na svatebním veletrhu s názvem Svatební korzování. Veletrh se konal v neděli 19. ledna. Co právě na svatbách frčí? Čtěte dál...

svatebni festival korzovani foto QAP_cz (32)
svatebni festival korzovani foto QAP_cz (14)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (1)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (13)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (16)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (15)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (3)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (4)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (2)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (6)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (7)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (5)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (8)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (9)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (11)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (10)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (12)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (17)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (18)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (19)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (20)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (22)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (21)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (23)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (24)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (25)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (26)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (27)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (28)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (29)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (30)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (31)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (32)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (33)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (35)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (34)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (36)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (37)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (38)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (39)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (40)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (41)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (43)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (42)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (44)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (45)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (46)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (47)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (48)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (49)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (50)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (51)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (52)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (53)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (54)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (55)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (56)svatebni festival korzovani foto QAP_cz (57)

O veletrh Svatební korzování, který probíhal po celou neděli v areálu DEPO2015 byl obrovský zájem. Návštěvníci se v příjemné a uvolněné atmosféře mohli seznámit se svatebními trendy a novinkami pro tento rok.

"Těší mě, že si ke Svatebnímu korzování nachází cestu jak velké firmy, tak i malí začínající podnikatelé se svými sny a ‚začátky v garáži‘. Letos se představilo téměř 70 vystavovatelů a přišlo přes 1100 návštěvníků,“ upřesnila organizátorka veletrhu Kateřina Empergerová z plzeňského květinového servisu Le Fleur Design. Veletrh se poprvé konal v roce 2017.

Velký zájem byl o módní přehlídku svatebních šatů. „My jsme dnes na veletrhu měli celkem 26 modelů, z toho 12 bylo k vidění na přehlídce. Je to vše z kolekce roku 2020,“ prozradila Lenka Matoušková ze Svatebního salonu Blovice. Její salon se zaměřuje i na extravagantnější šaty. „Ale v únoru budeme mít doplněno i o boho kolekci, máme opravdu velký výběr.“

svatebni festival korzovani foto QAP_cz (33)

A jaké dnes frčí svatební šaty? „Jsou to hodně lehounké sukně a zajímavé krajkové vršky, hlavně hodně zdobení, zvláště zdobené rukávy. A nevěsty si stále neodpustí vlečky,“ dodává Lenka Matoušková.

Žádná nevěsta se neobejde bez květiny. A na veletrhu jste se mohli pokochat opravdu krásnými květinovými dekoracemi. „My zde máme ukázky různých květin, které jsou nejčastější a dávají se do svatebních kytic. Lidem ukazujeme, jak by jejich svatební kytice mohla vypadat. Máme tu i ukázky různých květinových bran, které půjčujeme. Brány se dělají i ze živých květin,“ říká Lukáš Hejlíček.

svatebni festival korzovani foto QAP_cz (45)

Také květinové dekorace a svatební kytice ovlivňují trendy. „Hodně frčí boho, základ je eukalypt různých druhů, šedivých odstínů a do toho hodně pudrové květy, růže, astilbe, to je travina do růžova, je to vše volně vázané. V současné době se začíná velmi objevovat trend květin, kam se dává hodně protea. To je keř s nádhernými velikými květy, pochází z Afriky,“ uvádí dále Lukáš Hejlíček. Ten je s Janou Slavíkovou majitelem firmy Květiny u Jany a Lukáše.

„My sídlíme v Jedlové ulici v Plzni, kromě svatebních květin nabízíme květiny a dekorace pro všechny další příležitosti a zakoupíte u nás i doplňkový sortiment – víno, hrnečky, bytové doplňky,“ prozradila Jana Slavíková.

U dalšího stánku zase voněly luxusní a nádherně vypadající dortíky.
„Vystavujeme dortíky, jsme kavárna na rohu Americké a Klatovské třídy v Plzni. Máme vlastní výrobu dortů, vše je domácí výroba. Lidé si u nás mohou objednat cokoliv na svatby,“ prozrazuje usměvavá Natálie Patáková ze stánku kavárny K&FE.

Stánků s nejrůznějšími dobrotami se na veletrhu prezentovalo opravdu hodně. Stejně tak si zájemci mohli vybrat z nejrůznějších svatebních služeb. A k tomu všemu proběhl i zajímavý doprovodný program. Svatební korzování se letos opravdu vydařilo.

svatebni festival korzovani foto QAP_cz (42)

foto: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24