QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Svatomartinský lampionový pochod i řada koncertů. Na Tachovsku to žije!

04.11.2019 9:21

Tachovsko nabídne v dalších dnech celou řadu akcí. Vyrazit můžete na lampionový průvod, na historickou akci nebo třeba na večerní prohlídku jízdárny. Přinášíme přehled akcí!

Lampionovy pruvod 28_rijen Plzeň (7)

Můžem i s mužem

Stříbro - Veselá narozeninová párty a na co vše myslí ženy, to se dozvíte v divadelním představení, které se bude konat v kulturním domě  ve Stříbře dne 6. listopadu od 19 hodin. Vstupné činí 350 korun.

Jízdárna ve Světcích zve na večerní prohlídku

Světce -  Na večerní prohlídku osady Světce a tamní jízdárny se můžete vydat v pátek 8. listopadu od 17 hodin.  Návštěvníky čeká netradiční výprava a návrat do daleké minulosti. Pořadatelé doporučují zajistit si včas vstupenky v předprodeji a vybavení do večerního terénu, jako jsou baterky, pevná nepromokavá obuv, pláštěnky.

PEL - MEL Bärbel Jílkové

Stříbro - Městské muzeum ve Stříbře zve na výstavu obrazů a fotografií Bärbel Jílkové pod názve PEL-MEL. Slavnostní vernisáž je naplánována na 8. listopadu od 17 hodin.

Do Tachova jede Maková panenka a motýl Emanuel

Tachov - Společenský sál Mže bude v sobotu 9. listopadu patřit nejmenším divákům, pro které zahraje Liduščino divadlo pohádku Maková panenka a motýl Emanul. Začátek představení je v 15 hodin. Vstupné činí 100 korun.

Podivuhodná noc na borském zámku

Bor - Na výpravnou cestu do minulosti se můžete vydat v sobotu 9. listopadu od 16 hodin na zámku v Boru. Uvidíte skupiny historického šermu, dobové hudby a tance, vstupenky si včas zajistěte v zámecké pokladně nebo na tel: 374 789 198.       

Svatomartinský lampiónový průvod

Černošín - V Černošíně se bude konat Svatomartinský průvod s lampióny v sobotu 9. listopadu. Sraz je v 16.30 hodin v Infoparku za tamním motorestem. Po průvodu čeká na děti pohádka v sále Motorestu Vlčák.

Podivuhodná noc na Karlštejně

Stříbro - Divadelní soubor DIVOCH Stříbro zve na představení Podivuhodná noc na Karlštejně, aneb Jak Eliška na hrad tajně přišla, které se bude konat ve stříbrském kulturním domě 9. listopadu od 18 hodin.

Plánská tančírna

Planá - Sametová tančírna se bude konat v Plané v sále Kinanekina 9. listopadu od 19.30 hodin. Zahraje orchestr The Shots z Jihlavy.

Výstava 30 let svobody ve Svojšíně

Svojšín - Obec Svojšín a Spolek pro obnovu obce Svojšína zvou na výstavu 30 let svobody. Výstava začíná v neděli 10. listopadu ve 14 hodin, na místě vystoupí AKORDEON a TUBA v českém pojetí. Výstava potrvá do 17. listopadu v 16 hodin.

Tlučňáci zahrají v sulislavském kostele

Sulislav - Kostel svatého Vavřince v Sulislavi ožije koncertem skupiny Tlučňáci s Tlučné v neděli 10. listopadu od 15 hodin.

Svatomartinský koncert

Stříbro - Základní umělecká škola ve Stříbře zve na Svatomartinský koncert, který se bude konat v pondělí 11. listopadu v sále ZUŠ v Kostelní ulici od 18 hodin.

Knoflíkování v Černošíně

Černošín - Výstava knoflíků různých tvarů, barev, velikostí a také materiálů uvidíte od 12. listopadu v černošínském muzeu. Více jak 200 kilogramů přinesli příznivci muzea, ve sbírce budou i knoflíky staré přes sto let. Výstava bude otevřená denně od 10 do 16 hodin.

Informovaný senior

Stříbro - Přednáška pro seniory, která se bude týkat bezpečnosti v dopravě, nebo také zajímavostí o dědickém právu, se bude konat 14. listopadu od 14 hodin v přízemí stříbrské radnice.

Lázeňská osmička

Konstantinovy Lázně - Další část běžeckého seriálu Běžec Tachovska je plánována do Konstantinových Lázní na sobotu 16. listopadu. Připraveno je několik dětských tratí, které startují v 11 hodin a pak trať na osm kilometrů, která se odstartuje ve 13 hodin. Start a cíl bude u hasičské zbrojnice, kancelář závodu s registrací v restauraci Jitřenka.

Deskohraní v Černošíně

Černošín - Deskohraní pro všechny generace se chystá v Černošíně. Deskové hry si můžete přijít zahrát do budovy tamní základní školy pro 1. stupeň dne 16. listopadu od 14 hodin. (sih)

Koloběžkou po Asii

Planá  - Cestovatelská přednáška o cestě po Asii na koloběžce - Marek Jelínek vás sveze z Dillí až do Singapuru přes devět států a napříč kontinentem ujel celých 7 850 kilometrů. Přednáška se bude konat v plánské knihovně 18. listopadu od 17 hodin.

Koncert Lubomíra Brabce v Tachově

Tachov - Koncert Lubomíra Brabce můžete navštívit na tachovském zámku 18. listopadu od 18.30 hodin.   Uslyšíte skladby světových autorů , program recitálu  je zaměřený na nejoblíbenější romantické skladby na kytaru. Poslední vstupenky si můžete zajistit v tachovském infocentru nebo na tel. čísle 374 630 001.

Jak se razily groše

Černošín - Přednáška o historii grošové ražby bude v černošínském muzeu ve čtvrtek 21. listopadu od 17 hodin. Přednášet bude PhDr. Miroslav Hus ze Západočeského muzea v Plzni.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24