QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Těžce popálený muž prosil o pomoc na čerpací stanici v Plzni

28.06.2020 8:09     28.06.2020 11:43

Záchranáři v noci na neděli 28. června vyjížděli do Těšínské ulice na Doubravce. Ošetřili zde mladého muže s popáleninami na více než 50 procentech těla.

foto-qap-cz (46)

"Před druhou hodinou ranní přijala tísňová linka 155 oznámení z Těšínské ulice v Plzni, kam k benzině přišel těžce popálený muž ve věku 27 let volat o pomoc. Muž utrpěl popáleniny na více než 50 procentech povrchu těla,“ sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová.

Záchranáři bezdomovce na místě ošetřili a ve velmi vážném stavu dopravili do popáleninového centra v Praze.

"Před druhou hodinou v noci přijali zdravotníci na tísňovou linku oznámení, že k čerpací stanici přišel těžce popálený muž, který křičel a žádal o pomoc. Na místo vyjeli zdravotníci, hasiči i policisté. Následně bylo zjištěno, že hořel i stan, ve kterém muž bez domova pobýval. Na místě provádějí další úkony policisté z Oddělení obecné kriminality Městského ředitelství policie v Plzni a byl přivolán i policejní psovod se služebním psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Podle zjištěných skutečností bude stanovena právní kvalifikace a není vyloučeno, že se mohlo jednat o nedbalostní zavinění," sdělila policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Na místo vyjeli i hasiči. "V souvislosti s touto udalostí jsme řešili požár příbytku bezdomovců na místě bývalého venkovního bazénu na Lopatárně," doplnil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar s tím, že požár nezpůsobil žádnou škodu. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24