QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tip na výlet: Černé jezero a vodopád Bílá strž na Šumavě - FOTO

30.12.2020 19:14

Máme pro vás další tip na výlet. Tentokrát jsme se vydali na Šumavu, která nám připomněla zasněžené obrazy Josefa Lady. Konkrétně jsme navštívili Černé jezero a největší šumavský vodopád. 

zJUGtL3YTy+yrsdZnF+gMA
zJUGtL3YTy+yrsdZnF+gMA2Ta+HWfXS86Yr3dNDa3O+gRo08iFeLSnmcHRpAhWh7RQIMG_3725IMG_3728IMG_3729IMG_3730

Nevíte kam o víkendu na výlet? Máme pro vás skvělý tip! Černé jezero - největší české přírodní jezero ledovcového původu a vodopád Bílá strž - nejvyšší vodopád v české části Šumavy.


K Černému jezeru se dostanete pohodlnou cestou buď po žluté trase ze Špičáckého sedla nebo cestou kolem Čertova jezera po červené ze Železné Rudy. Po této cestě jsme se tentokrát vydali my. Od Černého jezera dále pokračujte po červené. Pozor si dejte hned za jezerem, kde se z cesty stal spíše malý potůček. Kočárkem tudy rozhodně neprojedete. Také doporučujeme si vzít nepromokavou obuv.

Cesta od Černého jezera k vodopádu Bílá strž je dlouhá přibližně 4 km. V zimě kolem strže, kde se vodopád nachází vedou lyžařské běžecké trasy, které jsou připraveny pro vášnivé běžkaře.

Pokud Černé jezero už dobře znáte je možné ho na trase vynechat a vydat se ze železniční stanice Hamry - Hojsova Stráž po modré turistické trase procházející přes obec Hamry - po šesti kilometrech dojdete na rozcestí Pod Statečekem. Odtud se pak po žluté dostanete po 1,3 km k Bílé strži.

 

Foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24