QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tip na výlet: Švihov nabídne speciální prohlídky pro rodiny s malými dětmi

16.07.2019 7:02

Nevíte, kam vyrazit s dětmi na výlet? Hrad Švihov připravil speciální prohlídky šité na míru rodinám s malými dětmi. Rozeběhnou se už v úterý a potrvají do konce týdne.

DSC05894

Prázdniny běží naplno a s nimi i čas výletů. Hodně zábavy i s hledáním pokladu si rodiny s dětmi v tomto týdnu užijí na hradě Švihov. Připravené jsou mimořádné prohlídky určené právě rodinám s malými ratolestmi.

"Švihovským hradem dobrodružně a zábavně i s malými dětmi? Jde to! Děti s rodiči projdou všemi důležitými místnostmi hradu a ještě se můžou těšit na plnění řady úkolů nebo hledání pokladu. To vše s připraveným zkušeným průvodcem, který prohlídku přizpůsobí věku návštěvníků," láká správa hradu.

Prohlídka trvá 40 minut a je vhodná pro děti od 4 do 10 let v doprovodu rodičů. "Každé dítě dostane na začátku omalovánku hradu s hádankovou doplňovačkou. Při cestě hradem pak plní různé úkoly, vyplňuje doplňovačku a úplně na závěr hledá poklad. Děti postupně procházejí západním parkánem, vstupní síní, nahlédnou do ložnice hradní paní, projdou si bohatou zbrojnici a nevynechají ani sklepení jižního paláce," uvádí pořadatelé.

Kapacita prohlídka je omezená na dvacet osob. Prohlídky budou probíhat od 16. do 21. července. Ve všední den od 14:15 a o víkendu ve 13:15 a v 15:15.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24