QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragické noční nehody. Tři lidé zemřeli u Kouta, jedna žena u Kozolup - FOTKY

16.12.2018 10:43     16.12.2018 12:06

V noci na neděli došlo ke 2 tragickým nehodám. U Koutu na Šumavě sjelo auto mimo silnici a skončilo v potoce, dva lidé zemřeli na místě, jeden v nemocnici. U Kozolup zemřela při nehodě žena.

1
123546

U Koutu na Šumavě havarovalo v noci osobní auto, řidič sjel z vozidlem mimo komunikaci. V autě cestovali 4 mladí lidé. Dva lidé zemřeli na místě, jeden muž v nemocnici a 30letá žena bojuje v nemocnici o život.

"Vozidlo Volkswagen Golf, stříbrné barvy pravděpodobně v době před 23 hodinou večer jelo od obce Kdyně na obec Domažlice. Řidič vozidla zřejmě nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem, stavu a povaze vozovky. Vozidlo pokračovalo ve smyku přes protisměrný jízdní pruh, vedoucí na obec Kout na Šumavě, a dále mimo komunikaci, kde narazilo do vzrostlého stromu. Následně vozidlo bylo odraženo i s cestujícími do Záhořanského potoka, kde zůstalo střechou pod vodou," uvedla k nehodě mluvčí policie Iveta Kořínková.

Navzdory maximální snaze všech složek IZS na místě dopravní nehody vyhasly dva lidské životy. "Zemřeli dva muži roč. 1993 a 1997, další dvě osoby byly v kritickém stavu, letecky, přepraveny na Urgentní příjem FN Lochotín. Mimo výjezdových skupin s lékařem a výjezdových skupin bez lékaře zasahovali také kolegové Letecké záchranné služby AČR z Líní a z Bechyně," uvedla mluvčí záchranky Veronika Albrechtová.

"Muž, bohužel i přes veškerou snahu lékařů v nemocnici zemřel. Mladá 30letá žena stále bojuje o život," dodala mluvčí policie.

U nehody zasahovali hasiči. "Bylo nutné vyřezat několik náletových dřevin, aby bylo možné dostat vozidlo ze 4 metrů široké a 130 cm hluboké strouhy," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

K další tragické dopravní nehodě došlo před 4. hodinou ráno u Kozolup ve směru ze Stoda. "Naši záchranáři, na místě, resuscitovali ženu. Ta bohužel svým zraněním podlehla," uvedla dále mluvčí záchranky.

Nehoda se stala na silnici II číslo 180, ve směru jízdy od obce Myslinka směrem na obec Kozolupy.

"Řidička, ročník 1992, osobního automobilu tovární značky Opel Astra, šedá metalíza, projela levotočivou zatáčku a z dosud nezjištěných příčin sjela vpravo mimo komunikaci do příkopu, kde s vozidlem narazila do několika náletových dřevin, od kterých byla vymrštěna do vzduchu a skončila s vozidlem na střeše. Přivolaným záchranářům se přes veškerou jejich pomoc ženu zachránit již nepodařilo a vážným zraněním na místě podlehla. Bližší okolnosti a přesnou příčinu dopravní nehody ukáže nařízená soudní pitva," uvedla k nehodě muvčí policie Iveta Kořínková.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24