Trhy, přednášky i divadelní představení! Na Tachovsku to bude žít

19.11.2018 15:32

Na Tachovsku se v příštích dnech rozhodně nudit nebudete. Chystá se celá řada akcí. Vyrazit můžete třeba na tradiční trhy, chystají se ale i divadelní představení...

foto-qap-cz (11)

V Černošíně začala výstava fotografií

Černošín - Výstava fotografií pod názvem Fenomén Vlčí hora začala v černošínském muzeu. Autorem přírodních fotografií je Miroslav Trégler - předseda ZO Svazu ochranářů přírody Planá. Výstava bude k vidění do konce roku 2018 denně od 10 do 16 hodin. Souběžně s ní byla pro velký zájem ještě prodloužena výstava háčkovaných zvířátek. Tu nahradí 15. prosince výstava zvonečků.

Tibet - cestopisná přednáška

Stod -  Pan Čestmír Lukeš přijede vyprávět o krásách Tibetu dne 20. listopadu od 17 hodin. přednáška se bude konat v malém sále tamního kulturního domu. Vstupné dobrovolné.

Ve Stříbře bude setkání s kronikářkou

Stříbro - Stříbrská knihovna zve na setkání s kronikářkou Jindřiškou Netrvalovou. Beseda se koná ve středu 21. listopadu od 17 hodin.

Trhy na náměstí

Stříbro - Pravidelné trhy se budou konat na stříbrském náměstí ve čtvrtek 22. listopadu od 8 hodin.

Vinylový večer

Tachov - Tak zvaný vinylový večer roku 2018 na téma rok 1989 plánují  v Tachově. Hudba všech žánrů v podání například Marty Kubišové, Progresu, Pražského výběru a dalších interpretů s doprovodným slovem odborníka zazní v sále MKS na Náměstí republiky 85 v Tachově dne 22. listopadu od 19 hodin. Vstupné 50 korun.

V Kladrubech budou vyprávět o Ugandě

Kladruby - Klubový večer s Kateřinou Misíkovou z plzeňské ZOO je plánován do kladrubského muzea na den 23. listopadu. Beseda začíná v 18 hodin, vstupné činí 50  korun.

Maturanti chystají ples

Stříbro - Studenti čtvrtého ročníku oboru obchodní akademie ve Stříbře mají v pátek 23. listopadu od 20 hodin svůj maturitní ples.

V Horní Jadruži požehnají kříž

Horní Jadruž - V Horní Jadruži požehnají baroknímu kříži. Čtyřmetrový kříž byl opraven v rámci adopce památek už před šesti lety, nyní byl ještě doplněn soškou Krista. Svěcení je naplánováno na sobotu 24. listopadu v 11 hodin. Kříži požehná farář Jaroslav Šašek.

Komedianti lákají na Švejka

Tachov - Švejk jde do války, tak se jmenuje divadelní představení v podání tachovských ochotníků Komedyjanti. Premiéra na motivy známého románu Jaroslava Haška zahrají herci v kině Mže v úterý 27. listopadu od 19 hodin.

Dobytí severního pólu 

Stod - V sobotu 24. listopadu jste zváni Staňkovskými ochotníky na divadelní kus Dobytí severního pólu. Klasiku si  ochotníci zpracovali po svém a vy můžete jejich výsledek ocenit 24. listopadu v KD Staňkov od 18 hodin. Vstupné dobrovolné.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24