QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Triatlon, cyklovýlet i koncert Jana Hrubého! Na Tachovsku bude o víkendu rušno

26.06.2020 14:30

Už v pátek 26. června můžeme vyrazit na vernisáž výstavy obrazů sdružení Natvrdlí. Pro sportovce se chystá Výrovský triatlon a do Konstantinek míří rockový houslista Jan Hrubý.

P6161190

Vernisáž výstavy v Plané

Planá - V Galerii ve věži v Plané u Tachova se bude v pátek 26. června od 18 hodin konat vernisáž výstavy obrazů uměleckého sdružení Natvrdlí.  Konkrétně přijede vystavovat Michal Novotný přezdívaný Micl, Jaroslav Valečka, Lukáš Miffek a Karel Jerie. Výstava bude k vidění do 23. srpna.

Výrovský triatlon 

Výrov - Už 21. ročník Výrovského triatlonu se uskuteční v sobotu 27. června. Sraz je v osadě Výrov u Stříbra,  start všech kategorií je ve 13 hodin. Akci pořádá Sdružení vytrvalců Stříbro ve spolupráci s městem Kladruby.

Cyklovýlet v Tachově

Tachov - V sobotu 27. června se můžete vydat na cyklovýlet. Sraz je Na Rychtě ve 13.30, cílem bude skibar pod Vysokou.  Bližší informace získají zájemci na čísle 776 663 654.

Honza Hrubý trio v Konstantinkách

Konstantinovy Lázně - Rockový houslista Jan Hrubý zavítá na louku za Jitřenkou  v Konstantinových Lázních v sobotu 27. června ve 20 hodin. Za nepříznivého počasí se akce přesune do klubu MC Panteon.

Muzejní akademie

Tachov - Muzeum Českého lesa pořádá další pokračování Muzejní akademie. Akce se koná v muzejní zahradě v úterý 30. června a tématem budou Italští uprchlíci na okrese Tachov za 1. světové války. Přednášet bude od 17:30 Markéta Novotná. V případě nepříznivého počasí bude akce zrušena a přeložena na jiný termín.

Tachovský zámek zve na výstavu knoflíků

Tachov – Nová expozice vznikla v tachovském zámku. Stovky knoflíků ze sbírky Lízy Oberdörferové Honomichlové z Černošína zde budou k vidění do 31. října, a to vždy od středy do neděle od 10 do 17 hodin.

Výstava mechanických a dřevěných hraček

Černošín - Historické hračky můžete obdivovat v černošínském muzeu. Jde převážně o mechanické hračky a dřevěné hračky od padesátých let minulého století, které zapůjčila sběratelka Božena Rambalová z Plzně. Výstavu můžete vidět vždy v úterý, středu a sobotu od 10 do 16 hodin, nebo čtvrtek a pátek po telefonické domluvě na čísle 736 417 706.

Představují fotografie Moniky Šavlové

Černošín - K výstavě hraček v černošínském muzeu přibyla i výstava autorských fotografií Moniky Šavlové z Kladrub. Nese název Náhody a jde o snímky z posledních let, které vznikly zcela neplánovaně. Výstava potrvá do poloviny září, prohlédnout si ji můžeme vždy od úterý do soboty od 10 do 16 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24