QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Chválenic skončila sanitka na boku. Zranění utrpěl pacient i posádka – FOTKY

03.02.2020 11:33     03.02.2020 12:08

Sanitka mířila s pacientem do fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně.  Z místa nehody odvezli záchranáři tři osoby s lehčími a středně těžkými zraněními. Zasahoval i vrtulník.

44
44221133

Sanitka havarovala v pondělí kolem půl jedenácté dopoledne na hlavním tahu mezi Chválenicemi a Losinou na jižním Plzeňsku. Vůz vezl pacienta do plzeňské fakultní nemocnice.

Při nehodě utrpěl zranění pacient a také sestra a řidič sanitky. Vzlétl i záchranářský vrtulník K7. "Na místo byl povolán K7, který se zrovna vracel na základnu a dva vozy rychlé záchranné pomoci. Z nehody byli transportováni všichni účastníci s lehčími a středně těžkými zraněními. Pacient utrpěl lehčí zranění v oblasti horní končetiny, byl transportován pozemní cestou do fakultní nemocnice na Lochotíně,“ sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová. Vrtulník dopravil do nemocnice zdravotní sestru z havarované sanitky.

"Sanitní vůz se zapnutým světelným signal.zarizenim směřoval od Chválenic na Losinou. Za obci Chválenice se v pravotočivé zatáčce ridic s vozem dostal do nerizeneho smyku,vyjel vpravo mimo komunikaci, kde následně havaroval v travnatém příkopu. Regulaci provozu provádí dopravní policisté kyvadlově," dodává policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že u řidiče byl na místě vyloučen alkohol.

"Žádáme řidiče, aby místem projížděli s největší opatrností. Vozovka bude v průběhu šetření nehody na několik minut uzavřena z důvodu vyproštění vozidla," upozorňuje mluvčí.

FOTO: HZS PK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24