V Plzni na Americké se střílelo! Pachatel z místa utekl, následně se přišel doznat

19.10.2021 10:35     19.10.2021 17:48

V Plzni na Americké ulici došlo ke střelbě. Zraněný byl jeden muž, který byl posléze převezený do nemocnice. Příčina, okolnosti a motiv pachatele jsou předmětem dalšího prověřování policistů.

Technopochod Plzeň 2016 (47)

V úterý 19. října krátce před půl devátou hodinou ráno došlo ke zranění muže a ke střelbě na Americké ulici v Plzni. Střelbě předcházelo fyzické napadení.

Na místo vyjelo několik policejních hlídek a záchranáři, kteří si převzali do péče zraněného muže. Zraněný muž byl fyzicky napaden do obličeje. Pachatel z místa utekl a přitom několikrát vystřelil do vzduchu z krátké střelné zbraně. Policisté po pachateli pátrají. "Strážník ze služebny Městské policie Plzeň-Doubravka vzápětí po PČR bližším vydaném popisu podezřelé osoby ihned z místní a osobní znalosti poznal muže, po které policisté pravděpodobně pátrají a tuto informaci prostřednictvím operačního oddělení předal PČR," řekla Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

"Zraněný muž ročník 1963 byl útočníkem fyzicky napadnut, a to úderem do obličeje. Tím mu měl způsobit zranění, které si vyžádalo péči přivolaných záchranářů. Jiné zranění nebylo na místě zjištěno ani hlášeno. Policisté po pachateli pátrají nejen v okolí místa incidentu. Příčina a okolnosti, bližší určení zbraně a motiv pachatele jsou předmětem dalšího prověřování policistů," uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Ve 14 hodin se podezřelý muž sám dostavil na služebnu městské policie a k činu se doznal. "Strážníci muže zajistili a předali policistům ČR. Policisté jej převezli k podání vysvětlení na obvodní oddělení Plzeň-střed a u muže zajistili zbraň, která bude předána k odbornému zkoumání. Muž se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu a také testu na omamné a psychotropní látky, obě zkoušky s negativním výsledkem. V současné době policisté s dvaadvacetiletým mužem provádějí procesní úkony trestního řízení a celým případem se dále zabývají," dodala Veronika Hokrová.

Strážníci

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24