QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Přešticích se ruší akce. Covid-19 je ve školce i na úřadě

02.09.2020 13:02

Plánované akce Přeštická lávka a Přeštické pivní slavnosti jsou z důvodu epidemiologické situace zrušeny. Nákaza se bohužel potvrdila už na třech místech ve městě včetně školky a úřadu.

10

"Plánované akce Přeštická lávka a Přeštické pivní slavnosti jsme z důvodu epidemiologické situace nuceni zrušit. Nákaza se bohužel potvrdila již na třech místech ve městě - ZUŠ, Stavební odbor MěÚ Přeštice, MŠ Gagarinova," informuje starosta Karel Naxera na zpravodajském přeštickém facebooku janoch.info.cz.

Vedení města je ve spojení s Krajskou hygienickou stanicí Plzeňského kraje. "I přes naši intenzivní snahu o zajištění všech možných opatření jako je rozdělení areálu na sektory, kontrola počtu návštěvníků, používání ochranných prostředků, umístění desinfekce, která jsme ještě dnes konzultovali přímo s vedením Krajské hygienické stanice v Plzni, nechceme nikterak ohrozit vaše zdraví a napomáhat k dalšímu šíření SARS-CoV-2. Je nám to velice líto a doufáme, že naše rozhodnutí pochopíte," uvádí dále starosta.

Nákaza Covid-19 se vyskytla v ZUŠ Přeštice, na Stavebním odboru MěÚ Přeštice a v MŠ Gagarinova.

ZUŠ Přeštice je až do odvolání uzavřena.

Stejně tak je uzavřena mateřská školka. "Z důvodu nařízení karantény Krajskou hygienickou stanicí Plzeň pro zaměstnance MŠ Gagarinova, Přeštice a po projednání se zřizovatelem Městem Přeštice je mateřská škola od 3. 9. 2020 až do odvolání uzavřena," informuje Jitka Erbenová, ředitelka mateřské školy na webových zprávách školky.

Foto: Milan Janoch

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24