QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V sobotu 5. června se přes Malesice pojede Rallye Plzeň, řidiče čekají komplikace

27.05.2021 18:41

V loňském roce se Auto rallye klub Plzeň v AČR pokusil navázat na tradici pořádání motoristických podniků v plzeňském regionu v druhé polovině minulého století.

rally-6273937_1920

Poslední XIV. ročník Rallye Plzeň se jel naposledy v roce 1990. Na počátek června 2020 byl připravován XV. ročník, který byl ale vzhledem k omezením a vládním opatřením přeložen na letošní rok. Tento motoristický podnik je zařazen do oficiálního kalendáře Autoklubu ČR pro rok 2021 na 4. a 5. června a je součástí Rallye Sprint Série Mistrovství České republiky v jednodenních automobilových soutěžích. "Motorističtí fanoušci nejen z Plzeňska se tak mají na co těšit. Pořadatelé připravují sportovně i technicky rozmanitou trať Rallye Plzeň 2021 a zároveň se chtějí vrátit na místa, která jsou s dlouholetou historií této rallye spjata a zařadit se mezi pravidelné pořadatele rallye v České republice," uvedl Jiří Hasman.

V pátek 4. června proběhnou seznamovací jízdy za běžného provozu bez jakýchkoli dopravních omezeních a soutěžní posádky jsou při nich povinny dodržovat všechna pravidla silničního provozu.

V sobotu pak z centra Plzně odstartuje vlastní závod. Jeden z úseků XV. ročníku Lak Racing Rallye Plzeň 2021, tak zní celý oficiální název, se pojede v těsném okolí Plzně a měřený úsek rychlostní zkoušky povede přes Malesice. "Soutěžní posádky tento úsek absolvují dvakrát, poprvé těsně před polednem a podruhé krátce po 16. hodině. Již dnes můžeme prozradit, že do měřeného úseku posádky odstartují na okraji Chotíkova směrem do Malesic, kde odbočí na Dolní Vlkýš. Součástí rychlostní zkoušky je i legendární „Višňovka“, 1200 metrů dlouhý úsek po nezpevněné polní komunikaci s technickou zatáčkovitou pasáží již zmíněným sadem," dodal Jiří Hasman s tím, že po dobu konání rychlostní zkoušky bude její trať uzavřena pro veškerý provoz a běžný provoz bude veden po vyznačených objízdných trasách.

Auto rallye klub Plzeň jako pořadatel musí splnit veškeré platné bezpečnostní předpisy a normy, které jsou platné na všech oficiálních motoristických podnicích.

Více informací k závodu se dozvíte ZDE.

Foto: Pixabay

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24