QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vánoční tramvaj už se chystá! Brzy vyjede do plzeňských ulic! - FOTKY

23.11.2021 7:04

Plzeňané se jako každý rok opět dočkají vánoční ozdobené tramvaje! Opět s originálním celopolepem vyjede už v neděli 28. listopadu kolem náměstí Republiky a to zcela zdarma.

KOV_9136
Vánoční tramvaj_2Vánoční tramvaj_1Vánoční tramvaj_3KOV_9119KOV_9136

Oblíbená vánoční tramvaj v Plzni už brzy vyjede. „Přesná trasa jízdy tramvaje se ještě dává dohromady. Poprvé tramvaj vyjede v neděli v 16:25 hodin ze zastávky U Synagogy, budou to okružní jízdy kolem náměstí. Přes neděli se cestující v nové tramvaji svezou zdarma. Od pondělka 29. listopadu bude tramvaj nasazována na pravidelné linky, takže se bude jezdit za běžné jízdné. V pracovní dny na linku 4 a o víkendech na linku 2. Podrobné jízdní řády cestující naleznou na webových stránkách www.pmdp.cz,“ uvedl mluvčí PMDP René Vávro.

Vánoční tramvaj bude osvětlená stejně, jako minulý rok, ale polep bude opět originální. Pracuje se na celopolepu s vánoční tématikou a kromě vnějšího bude instalován i vnitřní polep sedaček a stropu.

„Na tramvaji se pracuje od středy minulého týdne a hotova bude v polovině tohoto týdně, pravděpodobně ve středu 24. listopadu. Momentálně se dodělává polep a poté nastoupí naši pracovníci a budou instalovat světýlka,“ dodal, René Vávro.

Vánoční tramvaj bude jezdit v ulicích Plzně minimálně do konce prosince.

Vánoční tramvaj_2

foto: PMDP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24