QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve Lhotě proběhne Svalmánie, kromě sportovních aktivit láká na žonglérskou show

16.06.2022 19:06

Rozhodujete se, jaký kroužek bude vhodný pro Vás či Vaše dítko? Nevybrali jste si z dosud nabízených aktivit? Ve středu a ve čtvrtek se můžete těšit na ukázky řady sportů v rámci akce zvané Svalmánie.

17

Spolek Volnočasových Aktivit Lhota (SVAL) pořádá ve středu 22. června a ve čtvrtek 23. června sportovně kulturní akci, kde všem zájemcům představí velké množství sportovních aktivit. Cílem je rozhýbat Lhotu a ukázat, co vše SVAL ve Lhotě připravuje. Jejich heslo zní: "Sportuj a bav se!".

Ve středu se můžete těšit na cvičení jako je jóga, jumping, bodyforming a intervalový trénink. "Tyto cvičení běží již od podzimu v Sokolovně a kdo nezná, může je přijít vyzkoušet a zacvičit si nebo se jen přijít podívat, jak vůbec jednotlivá cvičení probíhají v podání našich lektorů. Cvičení jsou orientovaná na dospělé, ale klidně mohou přijít i děti a zkusit si zamakat s dospělými, samozřejmě pro ně v upravené podobě. Je možné přijít klidně na všechny cvičení a zkusit tak svojí fyzičku," uvedl jeden z pořadatelů Jan Matas.

Středeční novinkou bude soutěž Svalovec Lhoty. "Chceme v několika disciplínách v kategorii muži a ženy najít svalovce (siláka) a udělit mu/jí titul Svalovec Lhoty. Bude to soutěž amatérských svalovců především ve výdržích a myslím, že více než s ostatními, tak budou soutěžící soupeřit především sami se sebou. Nechci být konkrétní ohledně disciplín, ale určitě se není čeho bát. Chceme udělat soutěž pro širokou veřejnost, aby se lidi zapotili a pobavili. Přihlášení bude až na místě, ale jestli se najde někdo, kdo má velký zájem se již registrovat na Svalovce, tak může na baru u Honzi Šlehofera v Sokolovně," dodal Matas.



Čtvrteční program bude patřit dětem. V aktivitách pro děti se budou objevovat prvky z našich dětských cvičení a to z Tanců a Tanečků, z všestranného cvičení Svalíček a Svalík a z Badmintonu. Po absolvování jednotlivých stanovišť bude na děti na konci čekat odměna.

Děti si opět budou moci vyzkoušet zahrát velké šachy nebo ukázat svoji kreativitu v tvůrčích dílničkách. Zábavný program pro nejmenší si připraví také Jablíčko. Vystoupí i malé tanečnice ze spolku a všichni si budou moci zatančit společně s nimi.

Jaký bude zlatý hřeb večera? Své triky ukáže Kašpar Klepal při své žonglérské show. "Kašpi umí žonglovat opravdu se vším, ať už to jsou kužele, kruhy, diabolo či klobouky. Nepůjde jen o samotné vystoupení, ale následovat bude i workshop, kde se určitě něco přiučíme," doplnil Matas.

Vstup na akci je zdarma.

Foto: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24