QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve Lhotě řádili o Vánocích zahradní zlodějíčci. Co si všechno odnesli?

27.12.2020 15:37

Lidé seděli doma u štědrovečerní večeře, rozbalovali dárky, zpívali koledy a uživali si krásný čas s rodinou. Mezitím na jejich zahradách chodili zloději a vybírali si, co odnesou.

kontrola chat

Nemilé překvapení čekalo na některé obyvatele Lhoty, když po Vánocích vstoupili na své zahrady. Z některých pozemků zmizelo všechno, co zloději byli schopni pobrat. Vzali hlavně zahradní nabytek, pantofle, boty na ven, ale i lucerničky nebo dokonce tác s chlebíčky.

Jedná se novostavby, v některých lidé bydlí krátce, další jsou dokonce ještě před předáním. "V noci na 25. prosince nám ze zahrady zmizely 2 skládací židle, pantofle a tac s chlebíčky. Stály na terase hned u domu. V domě ještě nebydlíme, je to pred předáním, takže ještě není bohužel dodělaný cely plot. Na zahradě zbyly po pachatelích stopy, jak si kontrolovali, jestli v obýváku nikdo není," uvedla jedna z poškozených.

Už dříve se ve Lhotě takové krádeže objevily, pachatelé chodili i do zahradních domků. To přinutilo některé obyvatele, aby si nainstalovaly kamerové systémy na své domy a pozemky. S tím zjevně lupiči nepočítali a na některé pozemky se vrátili.

Někteří již celou záležitost oznámili na Policii České republiky, budou se také vyhodnocovat záznamy z kamerových systémů.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24