Víkend otevřených ateliérů - mapa akcí v článku!

22.09.2020 7:43

Současná pravidla dovolují uspořádat Víkend otevřených ateliérů o víkendu 26. - 27. září. Je to největší umělecká akce roku, která propaguje místní umělce a přináší umění mezi lidi.

DSC_9177

Program  této akce je opravdu pestrý a netradiční. Tvoříte si ho totiž sami. Podívejte se na zastávky, na jejich zaměření a naplánujte si vlastní trasu. Při putování můžete tvořit na zeleně označených místech, sbírat razítka do mapy a prostřednictvím aplikace třeba také pomáhat pohybem. Pokud není uvedeno jinak, bude mít každá zastávka otevřeno v SO i NE od 14:00 do 20:00 hod.

Návštěvníci akce neplatí nikde vstupné, umělci přihlášením získávají propagaci zdarma. Výtvarníci bez ateliéru vystaví svá díla v improvizovaných prostorách. K akci se hlásí umělci renomovaní i začínající napříč věkovým spektrem i obory.

Mapu si můžete vytisknout zde.

DSC_9226

Nově se můžete v rámci Ateliérů svézt zdarma uměleckou tramvají, která bude projíždět celou Plzní a naleznete v ní infocentrum a některé workshopy. Pro dospělé návštěvníky bude zároveň nově připraveno putování po vinné stezce ART&WINE, kdy označená stanoviště kromě workshopů a výstav nabízí příležitost zkombinovat zážitek z umění i s ochutnávkou vína.

V sobotu od 20:30 hod. je v plánu ART PARTY - setkání umělců a veřejnosti u sklenky v PAPÍRNĚ.

Akce se koná za finanční podpory statutárního města Plzně, Plzeňského kraje a Nadace 700 let města Plzně.

Do ateliérů bude možný vstup pouze se zakrytými ústy a nosem.

Foto:Milan Svoboda

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24