QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vyhrůžky a fyzické útoky! Pět mužů vydíralo mladíka na Plzeňsku

11.08.2020 10:25

Mladík z Plzeňska si zažil peklo. Vyděrači mu nejdříve hrozili uříznutím prstu pak i fyzickou likvidací. Policisté zadrželi čtyři agresory, v akci byla i zásahová jednotka. Pátý komplic se potom přihlásil policii sám.

2
21

Policisté obvinili muže ve věku 22, 23, 30, 27 a 29 let, kteří vydírali 24letého mladíka z obce na Plzeňsku.

"Mladého muže začala partička pěti osob vydírat 29. července 2020. Toho dne okolo 19. hodiny za ním pachatelé přijeli do firmy v obci na jižním Plzeňsku. Nejprve se jej zeptali, zda má peníze, když mladík odpověděl, že nemá, fyzicky jej napadli pěstmi i kopanci do celého těla i hlavy. To jim ale nestačilo a muži navíc vyhrožovali fyzickou likvidací či uříznutím prstu. Během výhrůžek z vozu postupně vyndavali různé nástroje a zbraně, kterými chtěli dle všeho své výhružky zdůraznit. Nakonec 30letý muž hodil úhlovou bruskou po napadeném muži, kdy jej trefil do hlavy a přitom křičel, že má na zaplacení tři dny, jen už nepožadoval 80 tisíc, ale 100 tisíc. Poté z místa odjeli,“ popisuje událost policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Vydíraný muž vše oznámil policistům, kteří rozjeli vyšetřování a na dopadení pachatelů uspořádali rychlou akci v obci Chrást. "Druhá schůzka se tak stala rozhodujícím faktorem celého případu. Vydíraný muž na ni dorazil s policisty v pozadí. Konala se v neděli 2. srpna 2020 v odpoledních hodinách v obci, která se nachází v okrese Plzeň-město. Policisté ze Zásahové jednotky Plzeňského kraje využili momentu překvapení a zadrželi je, když si přišli vyzvednout požadovanou částku. Nezmohli se tak na sebemenší odpor a celá událost se obešla bez zranění,“ dodává mluvčí.
 
Policisté na čtyři z pěti obviněných mužů podali návrh na jejich vzetí do vazby, který soudce akceptoval u jednoho z nich. Ostatní jsou stíháni na svobodě.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24