QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Za brutální útok nožem na Slovanech padl verdikt! Útočník si má odsedět 11 let

20.09.2019 10:54

Krajský soud v Plzni v pátek vynesl verdikt v případu brutálního útoku na šoféra dodávky, ke kterému došlo v prosinci loňského roku na Slovanech. Útočník má jít na 11 let do vězení!

ilustrační foto_QAP foto (4)

K brutálnímu útoku došlo na začátku loňského prosince u restaurace U Chřestýše na Mikulášském náměstí. QAP.CZ o incidentu, který skončil vážnými zraněními, informoval (více se dočtete zde). Muž tam v opilosti zaútočil nožem na řidiče dodávky.

Ke zranění 42letého řidiče došlo po slovní potyčce kvůli couvání. Při něm měla dodávka, kterou řídil poškozený, najet do útočníka. Muž na řidiče dodávky následně zaútočil nožem a způsobil mu vážná zranění. Do nemocnice zraněného převezla záchranka, skončil na operačním sálem. 

Útočníka během několika hodin policie dopadla, do akce tehdy musela jít i zásahovka. Soud v pátek vynesl vedrikt. Obžalovaný by měl strávit ve vězení jedenáct let a musí zaplatit náhradu škody zdravotní pojišťovně, poškozenému pak újmu. Původně 27letému muži hrozilo až osmnáct let za mřížemi, a to za pokus o vraždu, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24