QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Záchranáři bojovali s těžko přístupným terénem v lese, na muže spadl strom

26.06.2021 7:58

Velmi vážná nehoda se stala v sobotu 26. června v brzkých ranních hodinách na Klatovsku. Na muže tam při kácení lesa spadl strom. Zranění si vyžádalo letecký transport do nemocnice.

pád ze stromu

U obce Svojše na Klatovsku došlo v sobotu ráno k pádu stromu na člověka při kácení v lese. "Ze špatně přístupného terénu transportuje vrtulník LZS cca šedesátiletého muže ve velmi vážném stavu na UPV do FN Plzeň," uvedl Vítězslav Sladký ze zdravotnického operačního střediska ZZS PK.

Dnešního dne v 6:30 hodin v lesním porostu nedaleko obce Svojše u Rejštejna, došlo k úrazu devětapadesátiletého muže při výřezu dřeva. "Muži se při káceni zachytil strom o další a zůstal viset za další strom. Muž chtěl pokácet strom, o který byl zavěšen, a při tom se zaklíněný strom uvolnil a padl na muže. Muži při výřezu pomáhal jeho synovec, který celý incident viděl, muže vyprostit a zavolal ZZS. Policisty bylo na místě vyloučeno cizí zavinění a celou věc budou prověřovat dle trestního řádu," dodala mluvčí policie Eva Červenková.

Foto: ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24