Zámek Chudenice navštíví sám císař. Buďte u toho!

25.07.2022 11:44

Zámek na Klatovsku se ocitne v roce 1771. Kejklíři, tanečnice, šermíři, sokolníci, to vše a mnohem více čeká na návštěvníky již tuto sobotu!

chudenický zámek_zamekchudenice.cz

Píše se rok 1771 a do Chudenic na Klatovsku má dorazit během své cesty po království sám Josef II. Přípravy vrcholí a chudeničtí se už nemohou dočkat. Jak taková nečekaná návštěva mohla vypadat a co všechno bylo třeba zařídit, se dozvíte při mimořádných prohlídkách Starého czerninského zámku v Chudenicích a jeho areálu v sobotu 30. července.

„Ocitneme se v době třírohých klobouků, ostrých kordů a fleretů, elegantních šatů a krásných krinolín.  Přijedou důstojníci a urození páni na koních, tanečnice, šermíři, hudebníci, kejklíř. Přijdou i poddaní z Plzeňska ve svých svátečních krojích, aby pozdravili pana hraběte a především císaře,“ láká na akci za organizátory Petr Merxbauer ze spolu Plzeňští.

Program začíná v 10 a skončí úderem 17 hodiny. Po celou tuto dobu bude probíhat komponovaný program na nádvoří a v zahradách Starého zámku v centru městečka Chudenice.

"Těšit se opravdu můžete na krásné dámy, tanec, dobovou hudbu, barokní kostýmy ale také na tvrdý a nekompromisní výcvik vojska,sokolnické ukázky výcviku dravců a své chlupaté svěřence předvede i oblíbený císařův psář, neboli psovod. Ocitnete se alespoň na malou chvíli v období BAROKA. Úderem 11 hodiny pak do Chudenic přijede sám  Josef II.," zve kastelán zámku Ludvík Pouza.

Připraveny jsou i mimořádné komentované prohlídky zámku a ve vybraných časech můžete navštívit zámek přímo za účasti samotného císaře a dvorních dam.

Detailní program naleznete zde.

V neděli 31. července pak na Starém czerninském zámku v Chudenicích v 11.30 a ve 13 hodin vystoupí Divadlo z Bedny Karlovy Vary, ve 14 hodin šermdivadlo Clatonia z Klatov a vše zakončí v 16 hodin koncert vokálního pěveckého seskupení HLASOPLET. 

ilustrační foto: Zámek Chudenice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24