QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zámek Kozel ovládne velká zahradní slavnost ve stylu císaře Josefa II.

30.06.2019 8:12

Zámek Kozel u Plzně slaví v letošním roce výročí 230 let od svého dokončení. Právě na počest výročí se chystá velká zahradní slavnost s bohatým programem!

11

Zámek Kozel, oblíbené výletní místo nedaleko Plzně, letos slaví 230 let od svého dokončení. Chystají se proto velké slavnosti. Odehrají se 5. a 6. července.

Podle scénáře organizátorů zorganizuje zahradní slavnost majitel zámku hrabě Jan Vojtěch Černín. Účast na ní přislíbil i sám císař Josef II.

"Ocitneme se v roce 1789, v době třírohých klobouků, ostrých kordů a fleretů, elegantních šatů a krásných krinolín. Zámek byl právě dostavěn a v jeho zahradách potkáte hraběcí rodinu a Jeho Císařskou Milost Josefa II. s věrným vojskem, které zdědil po Marii Terezii. Přijedou důstojníci a urození páni na koních, tanečnice, šermíři, hudebníci, kejklíř a komedianti na chůdách," láká za organizátory Petr Merxbauer ze spolku Plzeňští.

Program bude oba dny začínatv v 10:00, poslední představení se odehraje v 17:30. Vždy bude celý den až do 16:00 volně přístupný interiér zámku Kozel. Prohlídky budou probíhat bez průvodce. Chybět nebudou ani trhovci se stánky a hospodští s dobrým jídlem a pitím. Pro děti budou připravené hry a soutěže, střelnice s luky a kušemi a také dobový kolotoč. Své chlupaté svěřence - lenobergery - předvede oblíbený císařův psář, neboli psovod.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24