QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Závadný web můžete policistům nahlásit přes internet

02.08.2012 7:41

Pokud na internetu narazítena závadný web nebo podvodný e- shop, můžete jej od 1. srpna nahlásit policistům přímo na webu policie.cz. Jen vyplníte krátký fotmulář a policisté už pak budou pokračovat.

policie ilustracni foto QAP

Množství podvodných internetových obchodů a dalších závadných webových stránek stále roste. Proto máte od 1. srpna možnost takový web nahlásit policistům prostřednictvím internetového formuláře.

Takzvaná kyberkriminalita má u nás stále větší žně. Jen letos zahájili policisté trestní řízení ve více než 1 100 případech závadných webů. Jde o dětskou pornografii, podvodné internetové obchody, porušování autorských práv a další. Nejvíce je ale bezesporu podvodných e- shopů. A ptávě když na takový web narazíte, můžete jednoduše policistům nahlásit stránku na jejich portálu policie.cz.

Na stránkách policie.cz najdete při pravé straně okénko ´hlášení kyberkriminality´, které můžete použít. Je tady jednoduchý formulář se dvěma poli. První pole je povinné. Tady nahlásíte a popíšete závadné webové stránky.V poli druhém napíšete adresu webu. Policisté se pak sami případu ujmou.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24