QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mohylová ulice projde rekonstrukcí. Autobusy čekají objížďky

25.04.2019 21:41

Stavební úpravy v Mohylové a Chrástecké ulici v Plzni na Doubravce si vyžádají dopravní omezení. Autobusy linek číslo 28 a 30 budou dočasně odkloněné. Čtěte podrobnosti.

FOTO_Pavel Němeček (3)
Objízdná trasa1902

V pondělí 29. dubna od 7 hodin začnou stavební úpravy Mohylové ulice v úseku Husův park - Masarykova. Dále začne oprava mostu přes Úslavu v Chrástecké ulici. Rekonstrukce přinese změny v dopravě.

Stavba je rozdělená na tři etapy. Ty budou provázet úplné uzavírky jednotlivých úseků dle postupu výstavby, s objízdnou trasou pro veškerou dopravu ulicemi Masarykova – Těšínská – Jateční (ve směru z Doubravky na Bílou Horu a Bolevec) a v opačném směru ulicemi Jateční – Rokycanská – Masarykova.

První etapa bude probíhat v Mohylové ulici na úseku Husův park – Staniční ul. od 29. dubna do 31. října 2019 a to včetně rekonstrukce mostu přes Úslavu s dokončením do 31. srpna 2019. Délka stavebních úprav Mohylové ulice je 466 m. "Dojde k novému šířkovému uspořádání komunikace včetně výměny konstrukčních a krycích vrstev, dále proběhnou rekonstrukce zastávkových zálivů autobusů MHD, úpravy stávajících chodníků na stezku pro chodce a cyklisty, úpravy křižovatkových napojení místních komunikací a vybudování nových parkovacích stání. Součástí stavby je i kompletní rekonstrukce kanalizačních železobetonových stok vejčitého tvaru, včetně odlehčovací komory a vodovodu z tvárné litiny. Rekonstrukce navazujícího mostu přes Úslavu spočívá v zesílení nosné konstrukce pomocí předpínacích kabelů, výměně vozovky a izolace, mostních závěrů, zídek, ložisek, zábradlí, asfaltových chodníků a celkové sanaci železobetonové konstrukce mostu," informoval René Zeithaml z krajského úřadu. Celková cena za obě stavby je 91.805.585 Kč včetně DPH a hotová by měla být nejpozději do května 2020.

V první etapě budou převedeny autobusové linky MHD č. 30 a 28 na objízdné trasy a zavedená bude nová náhradní linka č. 38.

Linka 28

Všechny spoje budou obousměrně odkloněné do Těšínské a Staniční ulice.

Zastávky „Teplárna“ a „Jatky“ budou pro linku č. 28 zrušeny, cestující budou obousměrně odbavování v zastávkách linek 13, 16, 17 „Těšínská“.

Zastávka „Husův park“ bude přemístěna k provizorním nástupištím do Staniční ulice, do blízkosti s Mohylovou ulicí.

Linka 30

Všechny spoje budou obousměrně odkloněny do Jateční a Těšínské ulice.

Zastávky „Husův park“ a „Poliklinika Doubravka“ budou pro linku č. 30 zrušeny, cestující budou obousměrně odbavováni v zastávkách linky č. 28 „Jatky“, „Teplárna“ a v zastávce linek č. 13, 16, 17 „Těšínská“.

Zastávka „Opavská“ bude pro linku č. 30 přeložena do Těšínské ulice. Zastávka ve směru na Bory, Borská pole bude cca 30 metrů před křižovatkou s Masarykovou ulicí, zastávka ve směru na Košutku bude cca 60 metrů za křižovatkou s Masarykovou ulicí.

Linka 38

Linka bude v provozu v přepravních špičkách pracovních dnů v intervalu 30 minut.

Trasa linky: Zábělská, Masarykova, Mohylová, Staniční, Těšínská, Jateční, Doubravecká, Chrástecká a zpět Jateční po stejné trase.

Podrobnosti jsou na stránkách PMDP.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24