Sjezd ze západního okruhu do Radčic bude zřejmě realizován

06.05.2019 21:12

Dostavba západního okruhu a sjezdu do Radčic se plánuje v souvislosti s blížící se druhou etapou okruhu, která se má začít stavět na podzim. Radčice o sjezdu hlasovali.

FOTO_QAP_CZ (2)

Radčic se pravděpodobně dotkne stavba západního okruhu města Plzně. Pro Městský obvod Plzeň 7 to znamená vystavění sjezdu, který spojí tuto okrajovou část města s Plzní. Navzdory tomu, že obyvatelé Radčic se v referendu vyjádřili, že o sjezd nestojí.

Po informacích o sjezdu ze západního okruhu se ptají zejména obyvatelé MO Plzeň 7. Na základě dotazů na toto téma vydal starosta Radčic MUDr. Rolando Arias prohlášení.

"Třebaže se město Plzeň zatím oficiálně nevyjádřilo, proběhlo v posledních týdnech několik jednání, kterých se zúčastnili zástupci příslušných městských úřadů, zástupci Správy a údržby silnic Plzeňského kraje, vedení města Plzně i vedení jednotlivých městských obvodů," uvádí starosta Radčic Rolando Arias.

Podle něj nebyla jednání snadná a do poslední chvíle nebylo zřejmé, jaký bude výsledek. Město Plzeň nevydalo doposud oficiální stanovisko, ale z jednání je zřejmé, že do soutěže pro dodavatele celé stavby bude v zadání i sjezd do Radčic.

"Proti původním předpokladům a stanoviskům příslušných odborů města nelze vyloučit, že změna projektové dokumentace by neznamenala zdržení a tedy i čerpání dotací pro financování celého projektu," pokračuje Rolando Aris s tím, že to pro občany Radčic znamená, že sjezd bude s vysokou pravděpodobností realizován.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24