S Andreou v kuchyni: Gobova juha - slovinská houbová polévka

24.09.2016 10:53

Přinášíme další recept z rubriky S Andreou v kuchyni. Tentokrát na skvělou houbovou polévku pocházející ze Slovinska. Tato tradiční slovinská polévka se vaří z pravých hříbků.
 

img_0565-br
img_0565-brimg_0562-brimg_0576-br

Na přípravu budete potřebovat:
cca 6 menších pevných hříbků nakrájených na plátky
1 mrkev
4 střední brambory
1 cibule
2-3 stroužky česneku
1 smetana
1 KL sladké papriky
1 KL pálivé papriky
pepř
čerstvý libeček a petrželka
kousek másla nebo 1 PL oleje
1 PL hladké mouky
sůl

Postup přípravy:
Na másle nebo oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme posekaný česnek a mírně orestujeme. Přihodíme houby a mícháme asi 3-4 minuty. Zasypeme paprikami, promícháme a zalijeme asi 200 ml vody nebo vývaru, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a brambory na kostky. Dolijeme tekutinu, aby jí bylo cca 2 cm nad obsah, osolíme a vaříme asi 10 minut.

Bylinky posekáme a polovinu jich vhodíme do polévky kvůli vůni a chuti (já jsem dala stvol z libečku, který jsem pak vyndala) a vlijeme smetanu smíchanou se lžící hladké mouky. Vaříme ještě 10 minut a nakonec opepříme a po odstavení vmícháme zbytek bylinek.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT