QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Plzně míří Noční běh pro Světlušku. Pozor, na účastníky čeká změna!

19.03.2023 8:21

Světluška odstartovala letos svůj Noční běh v Ostravě. Dalším městem, které bude hostit oblíbený noční běh s čelovkami, bude Plzeň. Na účastníky závodu čeká jedna změna.

Noční běhy pro světlušku_ilustrační

Noční běh pro světlušku se uskuteční 30. března ve 21.00. Změnou pro letošní účastníky běhu je start akce, ta se přesunula na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj. Registrace na místě bude probíhat už od 19.00. 

Motto letošního běhu návštěvníky láká výzvou „Vzhůru na oběžnou dráhu Nočního běhu pro Světlušku“. Tematicky proto běhy doplní nejen hvězdné hudební vystoupení kapely The Shifters, ale i doprovodný program pro běžce ve spolupráci s Tomášem Bubákem – mistrem České republiky a Evropy v yoyování. 

Na běhu se poprvé objeví také světluščí osvětové stánky a na místě bude k vyzkoušení také lukostřelba. Registrace na běhy jsou spuštěny na www.behprosvetlusku.cz.

Na každém z běhů bude možnost přihlásit se jako dobrovolný trasér či vyzkoušet na světluščích stáncích pomůcky pro zrakově hendikepované, simulované zrakové vady a smyslové hry i sportovní vybavení. „Světluška si spolu s Českým paralympijským výborem vzala za cíl, že do dvou let vybuduje databázi proškolených trasérů a průvodců pro zrakově hendikepované sportovce. Na každém z běhů proto využijeme příležitost oslovit běžce, kteří s posláním Světlušky souzní, a nabídneme možnost stát se trasérem třeba pro nevidomého běžeckého lyžaře nebo pilotem pro tandemového cyklistu,“ vysvětluje propojení světluščích aktivit Gabriela Drastichová.

Na výběr bude i letos z jednoho (3,3 km), nebo dvou (6,6 km) okruhů. Není přitom nutné běhat, trasu lze klidně jen projít. Vítáni jsou zájemci všech věkových kategorií, kteří chtějí podpořit dobrou věc. Do běhu se opět zapojí zrakově postižení sportovci, které Světluška již 20 let podporuje v aktivním životě. 

Foto ilustrační

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT