QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští fotbalisté postupují do finále poháru České pošty!

01.05.2014 20:50     01.05.2014 21:08

Hráči FC Viktoria Plzeň sice v odvetném semifinálovém klání "jen" remizovali s Brnem 0:0, první zápas doma vyhráli 2:0 a to znamená postup do finále domáho poháru. V něm se utkají se Spartou.

DSC_1953

Fotbalisté plzeňské Viktorie můžou po čtyřech letech opět vyhrát pohár České pošty. V odvetném semifinálovém zápase sice s Brnem jen remizovali 0:0, úvodní domácí zápas ale vyhráli 2:0 a to znamená jediné, viktoriáni se posunuli do finále, ve kterém změří síly s pražskou Spartou!

První poločas gól nepřinesl. Plzeň měla přitom hned několik šancí, ve 20. minutě ale trefil plzeňský Michal Ďuriš pouze tyč a ve 43. minutě cinkla brněnská tyč znovu, tentokrát měl šanci na otevření skóre Václav Procházka. Plzeňský gólman zasahoval v 1. poločase pouze jednou, to když se proletěl vzduchem po povedené ráně brněnského Šislera.

Také druhý poločas přinesl "pouze" několik šancí na obou stranách. V 58. minutě se mohla radovat Plzeň, ale po Kovaříkově ráně se opět otřásla jen konstrukce brněnské brnky. V 66. minutě mělo šanci pro změnu Brno. Střela Kroupy ale skončila v rukavicích Kozáčika. O tři minuty později se dokonce objevil míč v plzeňské brance, ale sudí Bílek odpískal faul na plzeňského gólmana. V 90. minutě mohl konečně rozhodnout Wágner, který šel sám na brankáře. Ten ale plzeňského útočníka zastavil.

Druhý semifinálový zápas končí tedy bezbrankovou remízou, což znamená postup do finále po FC Viktoria Plzeň.

O pohár se viktoriáni utkají se Spartou 17. května a fotbaloví fanoušci se mají na co těšit. V pražském Edenu se utkají dva nejlepší týmy nejvyšší domácí soutěže. Sparta si účast ve finále zajistila ve středu po čtyřgólové výhře nad Jabloncem.

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24