QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni na Rapidu triumfoval na Grand Prix Nesveda

08.05.2014 12:00

Ve středu 7. května se v Plzni jel pátý díl Grand Prix kola-bbm.cz. Ten ovládl Jiří Nesveda. Výborný výkon předvedli také Boubal a Holub.

nesveda

Pátý díl GIANT LIGY se jel opět v režii týmu AC Sparta Praha. V Plzni na Rapidu doslova ve středu 7. května triumfoval lídr týmu Jiří Nesveda. Ve vynikající formě se předvedl i třetí muž celkového bodování Martin Boubal, který v Plzni nechyběl v žádném úniku.

Před startem se počasí v Plzni na Rapidu zklidnilo a sluncem ozářený sportovní areál obsadili cyklisté na páté Grand Prix kola-bbm.cz. Aktivitou od startu hýřila dvojice Karel Kopr (Slavia Praha) a Nicolas Pietrula (Team Dukla Praha). Vydrželi před pelotonem až do prvního bodování, kde si rozdělili body. Tým Sparty pak jejich náskok smazal.

V dalších bodovačkách už kraloval Jiří Nesveda a mířil za čtvrtým triumfem. Zdeněk Mlynář měl také závod dobře rozjetý, ale bodový výpadek ze začátku závodu již nestačil smazat. To Martin Boubal nechyběl v žádném úniku a pečlivě sbíral body. Nakonec se vyšvihl na třetí místo. Dvorní domestik Jiřího Nesvedy Tomáš Holub obsadil druhou pozici.

"Pět startů a čtyři vítězství, jsem spokojen. Náš tým pracuje perfektně," radoval se Jiří Nesveda z úspěchu po závodu.

Soutěž aktivity za měsíc květen ovládl Denis Rugovac (Team Dukla Praha) a právem mu patří puntíkovaný dres aktivity.

"Čeká nás dráhový závod 500+1kolo. Otestoval jsem se a doufám, že to pojede jak v Plzni," uvedl Denis Rugovac v cíli.

Juniorům kraloval nadějný Michal Kohout (Dukla Praha), a kategorii Masters jezdce nad 40 let znovu ovládl Karel Kopr (KC Slavia Praha).

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24