QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

08.05.2024 13:57

Pozor na dálnici D5!

Na 138. km dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov, kde je z důvodu opravy komunikace sveden provoz do jednoho jízdního pruhu, došlo k poruše nákladního vozidla. Řidiči mohou sjet na exitu Mlýnec (136. km) a následně na dálnici opět najet na Sv. Kateřině. Na odstranění závady vozidla se intenzivně pracuje.

Vítězství v závodu EDC na Špičáku patří naší bikerce - FOTKY

03.07.2016 19:46     03.07.2016 20:00

V letošním čtvrtém závodu prestižního European Downhill Cupu (EDC) na šumavském Špičáká obhájil první místo Němec Fischbach. Pro Bártovou to bylo mezi ženami premiérové vítězství.

Vítězka Bártová v šampaňském
Nejlepší muži, Elite, Fischbach v bílém uprostřed

Johannes Fischbach se stal vítězem vrcholného podniku ve sjezdu horských kol s časem 3:00 minuty. Vyhrál o 1,5 vteřiny před vedoucím mužem EDC Polákem Slawomirem Lukasikem a obhájil svoje loňské vítězství. Bronzový byl se ztrátou 3,4 vteřiny Slovinec Jure Zabjek. Dva čeští bikeři skončili v první desítce.

Šesté místo bral Jakub Říha a sedmé Matěj Charvát. Celkem v elitní mužské kategorii startovalo 191 jezdců z 26 zemí světa.     Pořadím sobotní kvalifikace zamíchalo počasí. Zhruba 30 posledních jezdců v elitní mužské kategorii vyráželo na trať už za deště a ne všichni se s tím dokázali vypořádat.

Jana Bártová proměnila svůj čtvrtý start na Špičáku v sérii EDC v premiérové vítězství. Těsně o 0,16 vteřiny časem 3:33 minuty porazila Švýcarku Carinu Cappellariovou. Dalších 1,67 vteřiny ztratila třetí Italka Veronika Wimannová. Desáté místo brala druhá česká reprezentantka Lucie Velechovská. Ve finále této kategorie jelo 17 žen.  

“Konečně jsem tady na Špičáku vyhrála. Loni jsem taky vedla na mezičase, jenže dole ztratila sedm vteřin a byla hodně zklamaná ze čtvrtého místa. To samé jsem zopakovala i včera v kvalifikaci a řekla jsem si, že to musím zlomit a vidíte, povedlo se. V EDC nejedu na celkové pořadí, i když jsem nyní druhá. Mým cílem je skončit na letošním mistrovství světa do desátého místa, tak uvidíme,“ uvedla v cíli Jana Bártová.      

Výhodu domácí trati proměnil časem 3:12 minuty ve vítězství Rostislav Štencel ve „veteránské“ kategorii Masters (ročník narození 1986 a starší). V malém finále „Elite Men“ mezi 145 bikery, kteří se postavili na start této soutěže útěchy, byl první Čech Martin Lebl výborným časem 3:04 minuty.

Na odměnách se celkem vyplatilo 5 945 eur, přičemž vítězové elitní mužské a ženské kategorie získali 1000 respektive 400 eur. Jelo se na trati dlouhé 1750 metrů s převýšením 320 metrů. Po oba dva dny sledovalo závody dohromady okolo tří tisíc diváků. 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT