QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Takto kulturou nabitý víkend v Plzeňském kraji dlouho nebyl! Mrkněte na přehled!

18.08.2022 13:05

O víkendu 20. a 21. srpna se bude konat v Plzeňském kraji nespočet kulturních akcí. Inspirujte se a zajděte na pouť, pivní slavnosti, blešák, Neckyádu, Sportmanii nebo do letňáku...

ilustračka_máma s dítětem_milan svoboda

Hollywood s Plzeňskou filharmonií

V neděli 21. srpna od 20 hodin na Náměstí Republiky. V rámci plzeňského letního hudebního Festivalu na ulici zahraje pod vedením šéfdirigenta Chuheie Iwasakiho ty nejznámější hity z filmů Plzeňská filharmonie. Více jsme informovali zde.

Středověký den na Radyni

V neděli 21. srpna od 13 do 18 čeká na návštěvníky Radyně bohatý program. Vystoupí dobová kapela, uvidíte i šermíře! Vstupné 120 Kč pro dospělé a 90 Kč pro děti zahrnuje také prohlídku hradu Radyně.

Lhotecká pouť

Tradiční pouť se koná v sobotu 20. srpna od 14 hodin až do neděle 21. srpna. Tradiční oblíbená akce pro místní i přespolní v Lhotě u Stříbra. V rámci programu návštěvníci uvidí Kouzelné divadlo, Hopsej, Cheerleaders a vystoupení místních dětí.

Keltský skanzen Jivjany

V sobotu 20. srpna od 13 hodin se bude konat Den oživlé historie a her v Jivjanech. Děti se budou moci účastnit velké keltsko-římské bitvy nebo si něco vyrobí v keramické dílničce. Detailně jsme informovali zde.

DĚTSKÁ PARTY v Zálesí

V sobotu 20. srpna se od 14 hodin koná v Zálesí na koupališti dětská párty.

Blovický blešák

V neděli 21. srpna od 13 do 16 hodin se před provozovnu Pomněnka v Blovicích bude konat 6. Blovický blešák. Co jeden nepotřebuje, druhému může udělat radost.

10. ročník nohejbalového turnaje trojic Litohlavy

V sobotu 20. srpna proběhne od 8:30 do 19:00 v areálu TJ Litohlavy nohejbalový turnaj trojic. Turnaj není omezen výkonností, věkem ani pohlavím.

RIVERSOUND FESTIVAL v Plzni

Od pátku 19. srpna od 17 hodin proběhne v plzeňské Papírně až do neděle 21. srpna RIVERSOUND! Dva dny nabité muzikou a uměním! Přijďte na party a zároveň podpořit hudebníky, kteří se budou snažit oslovit porotu z německé Sharewood Booking & Promotion. Vítěz si poté zahraje na festivalu Reverberation v Drážďanech!

Sportmanie Plzeň 2022

Největší sportovní akce odstartuje již tuto sobotu 20. srpna v nových prostorách Škoda sport parku na Slovanech a potrvá až do neděle 28. srpna. Detailní info naleznete zde.

Folk-country festival pro zámek Čečovice 2022

14. ročník Folk-country festivalu pro zámek Čečovice se bude konat od soboty 20. srpna od 11 hodin až do neděle 21. srpna. Divadelní představení ze Staňkova s hrou: Jára Cimrman-České nebe. Veškerý výtěžek z akce bude použit na záchranu zámku Čečovice.

Křimická Neckyáda

Sobota 20. srpna od 14 hodin. Postavte plavidlo, fantazii se meze nekladou a přijeďte se pobavit na řeku Mži. Zahájení je pod Malesickým jezem, přestávka a přenesení plavidel je u Křimického jezu. Závěr splutí a vyhodnocení netradičních plavidel bude v areálu U Mže.

Malesická kláda+bigbít Víla Análka

V sobotu 20. srpna se bude v Malesicích na koupališti konat 1. ročník akce Malesická kláda. Program začíná v 16 hodin.

Den Chlumčan

V pátek 19. a v sobotu 20. srpna se bude konat Den Chlumčan. Na návštěvníky čeká opravdu nabitý program. Koncerty, dětské představení i soutěž na elektrickém býkovi! Více naleznete zde.

Barokní slavnost na Zámku Hrádek

V sobotu 20. srpna se bude od 18 hodin konat Barokní slavnost na Zámku Hrádek. Jedná se o komponovaný program kratších uměleckých vystoupení, která se několikrát opakují tak, aby každý návštěvník měl příležitost zhlédnout vše. Slavnost završí nádherný barokní ohňostroj.

Plaský varhanní podzim

Koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Plasích od 18 hodin. Vstup je dobrovolný. Více jsme informovali zde.

Historie a hudba na Kašperku

V sobotu i v neděli 20. a 21. srpna ožije nádvoří na hradě Kašperk. Středověká hudba, šerm a mnohem víc čeká na návštěvníky od 9:30.

Benátská noc Rokycany

V sobotu 20. srpna se bude v Borku u Rokycan konat oblíbená Benátská noc. Hudební vystoupení, hasiči, šermíři. Více naleznete zde.

Dýšinské pivní slavnosti

V sobotu 20. srpna se budou na návsi konat Dýšinské pivní slavnosti. Kromě pivních stánků čeká na návštěvníky i bohatý hudební program.

Archeologické léto v zoo Plzeň

V sobotu a neděli 20. a 21. srpna čeká na návštěvníky zoologické zahrady archeologický program v Pravěké osadě. Na co se můžete těšit? Naleznete zde.

 

Program letních kin:

 

Pátek 19. srpna

  • Letní kino Dolany Vyšehrad: Fylm od 20:30, vstup 100 – 120 Kč
  • Letní kino Hrádek Andílci za školou od 20:30, vstup 130 Kč
  • Letní kino Kralovice Ježek Sonic 2 od 21:00, vstup 120 Kč

Sobota 20. srpna

  • Letní kino na Náplavce Zátopek od 21:00, vstup zdarma
  • Letní kino Hrádek Hádkovi od 20:30, vstup 130 Kč
  • Letní kino Kralovice Vyšehrad: Fylm od 21:00, vstup 110 Kč

Neděle 21. srpna

  • Letní kino Kralovice Bestie od 21:00, vstup 140 Kč

foto ilustrační Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24