QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Gymnázium a střední odborná škola v Rokycanech projde modernizací

24.02.2023 10:41

V průběhu letošního roku projdou prostory Gymnázia a střední odborné školy v Rokycanech rozsáhlou modernizací. Finance půjdou na nové laboratoře a učebny robotiky.

studenti školy v Rokycanech_ilustrační_G+SOŠ

Nové laboratoře pro přírodovědné předměty, učebny robotiky a 3D tisku, modernizace výpočetní techniky a nové tablety pro výuku cizích jazyků. Rekonstruovat se budou i výtahy. Stavební úpravy i nákup technického vybavení budou financovány z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj.

Gymnázium a střední odborná škola v Rokycanech prochází v posledních letech dynamickým rozvojem. Kromě již zavedených studijních oborů škola nově získala certifikaci v systému International Baccalaureate Diploma Programme a nabízí žákům možnost ukončit studium touto mezinárodně uznávanou zkouškou. Počet uchazečů o studium se každým rokem zvyšuje. Škola se snaží prosazovat moderní výukové metody. Tento směr výuky ovšem předpokládá vysokou úroveň technického vybavení učeben, které musí držet krok s vývojem současné vědy a techniky.

Foto ilustrační G+SOŠ Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24