QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jako na houpačce! Oteplení vystřídá opět ochlazení

18.02.2016 7:01

O víkendu se bude postupně oteplovat a v neděli bychom měli naměřit až okolo 13 stupňů, po víkendu se ale znovu ochladí. Slunečné oblohy se nedočkáme.

zima QAP-FOTO (26)

Už v průběhu víkendu se dočkáme postupného oteplení. V neděli a na začátku příštího týdne by se měly teploty šplhat dokonce nad hranici 10 stupňů. Pak se ale bude znovu ovhlazovat a v noci by mohlo i mrznout. Vrátí se také znovu sněžení, které se bude objevovat i od středních poloh.

"Počasí u nás bude ovlivňovat zvlněné frontální rozhraní, oddělující chladnější vzduch na západě od teplejšího na východě a bude jen zvolna ustupovat k východu. V noci ze soboty na neděli přejde přes střední Evropu teplá fronta, studená fronta bude postupovat přes střední Evropu k východu v pondělí a za ní k nám bude postupně proudit chladnější vzduch od západu," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno. Ráno by se místy mohly objevovat mlhy a také náledí. Nejvyšší odpolední teploty se dostanou mezi 4 až 8 stupňů.

V pátek nás čeká převážně oblačno, ojediněle přeháňky. K večeru by pak mraků i srážek mělo ubývat. V noci naměříme +2 až -2 stupně, přes den pak 3 až 7 stupňů.

Sobota bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy, ojediněle se budou objevovat přeháňky. Odpoledne pak bude oblačnost ještě přibývat a dorazí i déšť, ve středních polohách půjde o sněžení. V noci klesnou nejnižší teploty mezi +1 až -3 stupně, nejvyšší odpolední se dostanou mezi 3 až 7.

Neděle bude ve znamení převážně zatažené oblohy s občasným deštěm. Postupně bude srážek ubývat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 stupni. nejvyšší denní mezi 8 až 13.

Také pondělí bude oblačné až polojasné, od severozápadu bude ale postupně až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami, na horách budou srážky postupně sněhové. V noci klesnou teploty mezi 7 až 3 stupně, přes den vystoupí mezi 9 až 13.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, místy s občasným deštěm nebo přeháňkami, od středních poloh srážky sněhové. Místy přechodně polojasno. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24