QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Městská policie Plzeň ocenila řidiče taxislužby, který nebojácně zachránil policistku

18.05.2023 9:22

Vedení městské policie přijalo ve středu 17. května na plzeňské radnici pana Luboše Fořta, řidiče taxislužby, který neváhal a pomohl hlídce městské policie, kterou napadl agresivní muž u hlavního nádraží.

ocenění_řidič taxi_0523_MPP

„Vaše odhodlání, to, jak jste se zachoval, zaslouží obrovské poděkování. Svým pohotovým jednáním jste zabránil nebezpečí hrozícímu městské policistce, která v danou chvílí stála sama proti vysoce agresivnímu muži, ne každý občan má tu kuráž, aby se útočníkovi postavil,“ ocenil přístup Luboše Fořta zástupce velitele Městské policie Plzeň, Tomáš Petřík.

Na dálku pak panu Lubošovi Fořtovi poděkoval také radní města Plzně pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiří Winkelhöfer, jemuž v osobním setkání zabránily pracovní povinnosti. „Děkujeme za vaši nezištnou a rychlou pomoc, kterou jste hlídce Městské policie Plzeň poskytl. Možná se díky vašemu zásahu podařilo předejít ještě vážnějším zraněním,“ řekl Jiří Winkelhöfer

Pan Luboš Fořt, řidič vozidla taxi, prokázal obrovskou odvahu v případě napadení strážníka u vlakového nádraží dne 6. května tohoto roku. Agresivní muž zaútočil na strážníka takovou silou, že upadl na chvíli do bezvědomí. Městská policistka, druhý člen hlídky, v tu chvíli čelila agresorovi sama. Na pomoc ji okamžitě přispěchal pan Luboš Fořt. O události jsme detailně informovali zde.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24