QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na plzeňském vlakovém nádraží napadl opilý muž strážníka. Ten po ráně do hlavy upadl do bezvědomí

10.05.2023 12:07

Plzeňští policisté šetří případ napadení strážníka městské policie, ke kterému došlo v sobotu 6. května večer u hlavního vlakového nádraží.

230301_kontroly_paluba_hamburk_02

„Hlídku městské policie oslovila během pochůzky jedna z místních pracovnic stánku a poukázala na nevhodné chování dvojice, která popíjí alkohol a dost nevybíravým způsobem obtěžuje sedící hosty. Hlídka se vydala situaci okamžitě řešit a hned po příchodu zjistila, že k muži a ženě patří pes volně pobíhající kolem a upozornila je na to, aby si zvíře připnuli na vodítko,“ uvedla Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

Upozornění od strážníků vyvolalo u muže agresi. „Od verbálních útoků se muž, vůči kterému byly prováděny úkony řešení protiprávního jednání, uchýlil k fyzické agresi. Nedbal zákonných výzev k zanechání protiprávního jednání a poté, co na strážníka plivl, zaútočil na něj tzv. hlavičkou, a to přímo do obličeje,“ popsala mluvčí.

„Městské policistce, která v tu dobu stála proti agresorovi sama, protože zraněný strážník na chvíli upadl do bezvědomí, okamžitě přispěchal na pomoc řidič vozidla taxi. Díky jeho odhodlanosti, iniciativě při zpacifikování útočníka se podařilo do příjezdu posil přítomným agresora udržet na zemi a poté mu byla nasazena pouta,“ řekla Jana Pužmanová.

Strážníci zraněného kolegu prvotně ošetřili a přivolali zdravotnickou záchrannou službu a policisty. „Agresivní muž při zákroku navíc kousl jednoho ze zasahujících strážníků do nohy,“ dodala Jana Pužmanová.

Foto ilustrační MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24