QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mrznout bude v noci, do poloviny prosince budou nadprůměrné teploty

22.11.2020 11:45

Měsíční výhled počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav, slibuje teploty nad nulou. Mrznout by mělo jen v noci. Počítat můžeme také s úbytkem srážek.

námraza1

"Předpokládáme, že období od 23. listopadu do 20. prosince 2020 bude na našem území jako celek teplotně slabě nadprůměrné. S pokračujícím podzimem budou průměrné teploty pravděpodobně jen pozvolna klesat, ale většinou se budou pohybovat blízko rozhraní běžných a nadprůměrných hodnot," sdělili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu.

Podle předpovědi bude s největší pravděpodobností nejteplejším druhý předpovědní týden (od 30. listopadu) a nejchladnějším třetí předpovědní týden (od 7. prosince). Příští týden teploty přes den neklesnou pod dva stupně nad nulou. Ojediněle se vyšplhají až k plus osmi či devíti stupňům Celsia. Přes noc může mrznout, očekávaná nejnižší noční teplota je minus dva stupně.

Další čtyři týdny budou sušší nežli je obvyklé. "Z hlediska celkového množství srážek předpokládáme, že období bude jako celek podprůměrné, takže trend postupného ubývání srážek během posledních týdnů bude pokračovat," doplňují meteorologové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24