QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muzeum Depo Moto Art se otevře veřejnosti! Nabídne komentované prohlídky

06.12.2023 13:28

Z bývalé trolejbusové haly v plzeňském areálu DEPO2015 vzniklo unikátní muzeum Depo Moto Art, ve kterém se skloubí technika a umění. Do zbrusu nové expozice budete moci nahlédnout už brzy i vy!

Depo Moto Art_představení_0923_QAP (32)

Dveře expozice Depo Moto Art se pro veřejnost otevřou poprvé v pátek 8. prosince 2023. V tento den jsou naplánované dvě prohlídky, během kterých můžete vidět historické automobily, motocykly, ale i sochy, obrazy nebo fotografie.

„První komentované prohlídky jsou v pátek naplánované od 16:00 a 18:00. Délka prohlídky je asi 75 minut a mohu prozradit, že se návštěvníci mají opravdu na co těšit,“ říká Kristýna Nachtmann Švédová, ředitelka Nadačního fondu Plzeň sobě, která má projekt na starosti.

V muzeu najdete unikátní sbírku vozů Praga, historické motocykly spolu s výjimečným Hurikanem i sbírku regionálních kol. V expozici naleznete i sochou kanadské sochařky českého původu Ley Vivot – Madame Butterfly.

„Muzeum Depo Moto Art je místem, kde se skloubí automobilismus, motocyklismus a umění. Návštěvníci se mohou těšit na stálé expozice, ale i na sezónní výstavy a vernisáže,“ řekla QAPu Kristýna Nachtmann Švédová.

Prohlídky pro jednotlivce a menší skupiny budou vždy komentované a s průvodcem. Vstupenky se na místě prodávat nebudou, rezervace a zakoupení vstupenek je možné pouze přes systém GoOut, kde je k vidění i aktuální rozpis prohlídek.

Za kolik se do muzea podíváte?

Základní vstupné 300 / 350 Kč (V době, kdy probíhá doprovodná akce/výstava je vstupné vyšší)

Děti 6-15 let 200 Kč

Děti 0-5 let zdarma

Studenti 15-26 let 200 Kč

Senioři 65+ 200 Kč

ZTP 200 Kč

Prohlídky pro skupiny jsou možné po předchozí telefonické či emailové domluvě.

Více informací naleznete na www.depomotoart.cz a FB Depomotoart

Muzeum Depo Moto Art nabídne návštěvníkům nevšední zážitek. Nahlédnout do muzea můžete ve fotogalerii QAPu, kterou naleznete v článku ZDE.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT