QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na železničních tratích v kraji odstartují další výluky

09.04.2016 16:43

Cestující vlaky v kraji se musí v příštím týdnu připravit na další výluky. Už od pondělí nahradí autobusy vlaky na dvou tratích. Čtěte podrobnosti.

RegioShark1

Výluky proběhnou už od pondělí na dvou železničních tratích v Plzeňském kraji. Cestující by s tím měli počítat předem. Obě výluky se týkají Horažďovicka a vlaky nahradí autobusy.

Od pondělí 11. dubna začne platit výluka na trati Klatovy - Domažlice předměstí v úseku Horažďovice - Horažďovice předměstí. "Vždy v době od 8:00 do 20:00 pojede za vlaky náhradní autobusová doprava v úseku Horažďovice - Horažďovice předměstí," říká mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Od začátku týdne musí počítat se změnami také cestující na trati Plzeň - České Budějovice. "V době od 7:30 do 20:00 pojede za všechny vlaky náhradní autobusová doprava v úseku Horažďovice předměstí - Strakonice, za rychlíky jede náhradní autobusová doprava podle výlukového jízdního řádu. V úseku Plzeň hlavní nádraží - Horažďovice předměstí a opačně pojedou vlaky v odlišných časech, ze stanice Plzeň hlavní nádraží budou vyjíždět o 24 minut dříve," dodává mluvčí Českých drah.

Obě výluky potrvají do 14. dubna. Informace k výlukám mají cestující jak na webu Českých drah, tak na všech dotčených stanicích a zastávkách. Informace poskytnou také operátoři Kontaktního centra ČD 840 112 113.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24