QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Počasí nepřeje řidičům! Nehody přibývají

15.09.2015 8:03     15.09.2015 10:01

Také od úterního rána přibývají nehody na silnicích v regionu. V mnoha případech při nehodách sehrává roli i podzimní počasí, mokré silnice a velmi časté jsou také střety se zvěří. Policie nabádá k opatrnosti!

P5100006

Podzimní počasí, které už se v posledních týdnech postupně vkrádá do regionu, přidělává problémy na silnicích. Množí se nehody, kdy právě povětrnostní podmínky nebo vlhké silnice hrají svoji roli. V mnoha případech také řidiči na mokrých vozovkách podceňují dodržování bezpečnostné vzdálenosti i rychlosti.

Jen během úterního rána musela policie vyjíždět k několika nehodám. U Bolešin na Klatovsku došlo při nehodě osobního auta také ke zranění. Nehody se ale řešily na Klatovsku během rána například také u Břežan nebo na hlavním tahu I/22 u Zavlekova. V několika případech opět došlo i na srážky se zvěří, které jsou v posledních dnech velmi časté. Nehoda se odstraňovala také v Plzni v ulici Na Roudné.

V souvislosti s přibýváním nehod i kolizí spojených s počasím policisté nabádají řidiče k maximální opatrnosti!

Policisté v souvislosti s aktuálním počasím varují všechny účastníky provozu. "Přestože den se zatím krátí jen zvolna a období tmy se zlehka prodlužuje, ranní mlhy, typické pro podzimní dny, se již hlásí o slovo. Pomalu můžeme očekávat déšť a dokonce i začínající námrazy. To vše nejen řidičům motorových vozidel, ale i cyklistům a chodcům dokáže znepříjemnit každodenní cesty do zaměstnání, do školy či za zábavou nebo domů. Neplechu může způsobit i tlející spadané listí, které na vozovkách či chodnících vytvoří velmi kluzký povrch," říká mluvčí policie Hana Štefflová.

Velký pozor by si měli dávat také chodci a cyklisté. "Nejen řidiči, ale i všichni účastníci silničního provozu by proto právě v tomto období měli být při cestování velmi obezřetní a přizpůsobit se rozmarům počasí. Nejenže bychom měli zvolnit své tempo a rychlost jízdy přizpůsobit stavu vozovky, našim schopnostem a momentálnímu rozpoložení, ale cyklisté a chodci by měli především v tomto ročním období respektovat všechna preventivní doporučení a rady. Důležité je v tomto směru především držet se zásady Vidět a být viděn! Právě nyní, kdy je velmi často špatná viditelnost, je dobré použít reflexní prvky nebo oděv," doplňuje policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT