QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Někteří žáci z vytopené 4. ZŠ zahájí školní rok v náhradních prostorech

29.08.2023 13:14

Školní rok se nezadržitelně blíží. Někteří žáci 4. ZŠ zahájí výuku v náhradních prostorech, škola totiž byla v polovině srpna vytopena.

Vytopená 4. ŽS_0823_HZSPK (1)

Při rekonstrukci 4. ZŠ došlo při vydatných deštích v úterý 15. srpna k vytopení školy. Voda protekla rekonstruovanou střechou a dostala se do třech pater včetně tělocvičny. K vytopení došlo vinou zhotovitele. Více jsme psali ZDE.

Ředitelka školy Jitka Mejcharová ve svém prohlášení uvedla, že výuka na škole bude zahájena řádně v pondělí 4. září. Na některé žáky však čeká výuka v náhradních prostorech.

„V současné době všichni pracují na odstraňování vzniklých škod a zprovoznění budovy školy. Přestože nepříznivé počasí situaci i nadále komplikuje, plánujeme zahájení výuky v řádném termínu dne 4. 9. 2023. Abychom mohli zajistit výuku všech tříd, je nutné po přechodnou dobu využívat pro část tříd náhradní výukové prostory,“ uvádí ředitelka 4. ZŠ Jitka Mejcharová na webu školy.

Náhradní výukové prostory mimo budovu 4. ZŠ jsou umístěny v prostoru Aktivity Krašovská, zázemí poskytne i 1. ZŠ Plzeň a Badmintonová hala, Krašovská. Děti budou za doprovodu třídních učitelů hromadně odcházet do náhradních učeben každé ráno od budovy 4. ZŠ.

Náhradní výukové prostory vznikly i v rámci budovy 4. ZŠ. Stravování a školní družina bude zajištěna v budově školy, kam budou žáci po skončení vyučování odvedeni. Žáci nedotčených tříd zůstanou ve svých kmenových třídách.

Organizační pokyny pro třídy umístěné mimo budovu školy a více informací naleznete na webu školy ZDE.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT