QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň nabízí informace o prodeji nemovitostí na speciálním portálu!

31.10.2013 19:57

Město Plzeň pokračuje v prodeji svých nemovitostí. K tomu, aby se posílala příjmová část rozpočtu, má pomoci internetový portál www.byty.plzen.eu.

DSC02579

Město Plzeň pokračuje v prodeji svých nemovitostí. Jak se můžete dočíst na stránkách města, naplno se rozběhl schválený plán, který by měl posílit příjmovou část rozpočtu a pomoci tomu má internetový portál www.byty.plzen.eu. Na něm městská správa nabízí k prodeji byty nebo celé domy.

„Standardní informační kanály, jako je například úřední deska, zůstaly zachovány, jen navíc zveřejňujeme informace na speciálním internetovém portále, abychom urychlili tok potřebných dat zájemcům. Najdou je na jednom místě i s fotografiemi, aby si o nemovitosti mohli udělat představu," říká radní pro oblast nakládání s majetkem Helena Matoušová.

Teď by měla být nabídka ještě intenzivnější. „Připraveny jsou domy v tzv. udržovacím režimu, což znamená, že se v nich provádí jen nejnutnější údržba či odstraňování havarijních stavů," dodává Matoušová.

Městská správa přitom v minulých letech prodávala své domy jen výjimečně. „V roce 2011 město prodalo dva domy za částku ve výši 10,3 milionu korun, v roce 2012 to bylo šest domů za 33,5 milionu a v roce 2013 je naplánován příjem z prodeje ve výši 36,9 milionu korun," uzavírá plzeňská radní. 

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24